Гърция удължава националната карантина до 7 януари, а Дания въвежда

...
Коментари Харесай

Гърция удължава локдауна до 7 януари, а Дания въвежда по-строги мерки срещу коронавируса |

Гърция удължава националната карантина до 7 януари, а Дания вкарва нови по-строги ограничения, с цел да овладее растежа на инфектираните от ковид, съобщи Българска телеграфна агенция.

На конференция по-рано през днешния ден представителят на гръцкото държавно управление Стелиос Пецас съобщи, че учебните заведения, заведенията за хранене, питейните заведения, ски курортите и съдилищата в страната ще останат затворени до 7 януари.

Той добави, че до края на седмицата се чакат и нови ограничения за работата на църквите, фризьорските салони и магазините. 

След като Дания регистрира нов връх от 2026 инфектирани през последното денонощие, управляващите в страната вкарват по-строги ограничения за битка с ковид.

От 9 декември заведенията за хранене, питейните заведения, кафенетата, фитнес залите, библиотеките, музеите, кината и други културни обекти в 38 от 98 общини ще би трябвало да затворят.

В отдалечена форма на образование ще преминат учениците от прогимназиален и гимназиален стадий, както и студентите.

Новите ограничения се отнасят за най-тежко засегнатите от епидемията региони - столицата Копенхаген и предградията й, както и за два други огромни датски града - Орхус и Одензе, като ще важат до 3 януари. В тези зони живее съвсем половината от 5,8-милионното население на страната. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР