Гърция продължава с разкрития за продажба на фалшиви ковид серкитифаки

...
Гърция продължава с разкрития за продажба на фалшиви ковид серкитифаки
Коментари Харесай

В Сандански печатат фалшиви сертификати за Гърция


Гърция продължава с разкрития за продажба на подправени коронавирус серкитифаки в България. Още предходната седмица медиите в южната ни съседка писаха, че по 300 евро вървят документи за имунизация, напечетани в България. И че всеобщо гърци си купуват у нас подправени документи.

Вестник „ Катимерини “ разказва в детайли в днешния си брой скица за подправени документи и твърди, че Сандански се е трансформирал в „ централата “ на този тип измами.

От Министерство на вътрешните работи пък пристигна информацията, че претендент за народен представител е забъркан в сходна скица.

Според репортажа на „ Катимерини “, представен от БНР, гръцките управляващи считат, че централата на търговията със документи е в Сандански. В незаконната скица са забъркани и гранични чиновници както от Кулата, по този начин и от Промахон, написа още изданието. От материала се схваща, че гръцката полиция е потърсила съдействието на българските управляващи, само че не е получила такова.

Според източници на вестника, още през септември прокуратурата в Солун е упълномощила на полицията да направи следствие на информациите за сходни документи от България. От полицията обаче са прекратили следствието заради компликации в реализирането му.

Неназован почитан полицейски чиновник декларира пред изданието, че гръцките служби за сигурност са се обърнали към сътрудниците си от България и от Северна Македония, само че от двете страни не е имало реакция.

Проверяват се работещи в лечебни заведения в Солун и в Кавала, които са дали документи, издадени в България.

Ппреди няколко дни имаше репортаж по темета по гръцката държавна телевизия ЕРТ. Медията описа още, че България чупи всички негативни върхове по смъртност в Европейския съюз и записва четирицифрен брой случаи на ковид на ден, като в същото време от ден на ден стават обвиняванията, че фамилни лекари издават документи, без обаче да слагат съответните дози от имунизациите.

Припомня се, че в България имунизациите се правят от фамилните лекари отвън следена среда, т.е. уединено с пациента, за разлика от имунизационните центрове, където това се прави в наличието на 6-7 души. Това наподобява, че дава опция за търговия със документи без действителна имунизация, разяснява телевизионният канал.

Според изказванията на " медиатора ", излъчени от ЕРТ, против 300 евро и малко посещаване в София всеки може да се достави с европейски имунизационен документ.

Гръцките управляващи споделят, че деликатно следят имунизираните гърци с непрекъснат адрес в Гърция, които показват документи от България и Румъния. В скорошни законодателни промени са планувани съществени наказателни и финансови наказания за противозаконни дейности, свързани с тестването и имунизирането.

Преди дни и Нова тв излъчи репортаж за скица с подправени зелени документи. Днес пред медията шефът на „ Национална полиция “ Станимир Станев разгласи, че претендент за народен представител е забъркан в издаването на въпросните документи.

" Лицето, забъркано в схемата с подправени документи, която разкри екип на Нова тв, беше открито. То е с имунитет, защото е претендент за депутат. Поискано е свалянето на имунитета му ", уточни Стоев пред Нова тв.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР