Гърция продължава борбата с пожарите - на Родос определиха ситуацията

...
Гърция продължава борбата с пожарите - на Родос определиха ситуацията
Коментари Харесай

Бедствие в Гърция, мощни бури в Италия и Германия

Гърция продължава битката с пожарите - на Родос дефинираха обстановката като " библейско злополучие ". Тежко остава ситуацията и на Корфу. Евакуацията и на двата острова продължава.

Пожари горят и в Турция, като най-сериозно е ситуацията в Анталия и Кахраманмараш. В Алжир жертвите на огъня към този момент са 34, като 10 от тях са бойци. Опитите за преодоляване на пожарите не престават.

В Италия, с изключение на с огъня, се борят и с следствията от мощни стихии.

Осми ден продължава гасенето на пламъците на остров Родос. Акцията тази заран стартира с няколко самолета и хеликоптери.

Според локалните са нужни още машини, които да заливат огнищата с вода. Това, както и паленето на следен срещуположен огън, са измежду най-ефективните способи в битката със стихията. Към момента от Родос са евакуирани към 2500 души.

Днес на острова обаче се чака да дойдат нови туристи. Те ще почиват тук-там, които са надалеч от пожарите. Евакуацията и от остров Корфу продължава.

И там, както и на Евия, обстановката с пожарите остава комплицирана. В помощ на гръцките пожарникари се включиха техни сътрудници от България, Румъния, Турция и Сърбия.

С 43 огнища се борят на италианския остров Сицилия. Гасенето на пожарите е затруднено от извънредно високите температури.

Всички досегашни върхове в Сицилия към този момент са в историята, температурата в най-горещите часове към този момент доближава сред 46 и 47 градуса по Целзий. До обяд летището в Палермо беше затворено. Причината - пожар покрай аерогарата.

А в италианската провинция Монца имаше мощни бурни и градушка. Жители на Десио са запечатали стихията - на фрагментите се вижда безусловно пелена от ледени парчета и по какъв начин ураганният вятър изкоренява дървета и отнася фасади. Няма данни за потърпевши. Нанесени са материални вреди, тук-там има наводнения.

Силна стихия и в немската столица Берлин. Обилен дъжд наводни улиците в града и затрудни придвижването на метрото. Има доста изпочупени дървета. Пожарната работа в профила си в Туитър дефинира обстановката като " изключителна ". Все още се прави оценка степента на вредите. Няма информация за потърпевши.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР