Гърция получава над 2 милиарда евро помощ за запазване на

...
Гърция получава над 2 милиарда евро помощ за запазване на
Коментари Харесай

Гърция получава над 2 млрд. евро по европейската програма SURE

Гърция получава над 2 милиарда евро помощ за опазване на работните места. Това съобщи пред държавната телевизия ЕРТ ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от БНР.

Голяма част от фирмите са в риск от банкрут и са принудени от събитията и общата финансова картина да уволняват чиновници, оповестяват икономистите в Гърция. Европейската стратегия по опазване на заетостта оказва помощ за превъзмогване на част от компликациите и провокациите от пандемията, разясняват пред медиите притежатели на компании.

Пред гръцката държавна телевизия ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че от през днешния ден Гърция има достъп до „ обществени облигации “, с цел да се запазят колкото се може повече работни места. 

„ Имам положителни вести за Гърция. Получава достъп до 2 милиарда евро по европейската стратегия за опазване на заетостта SURE. Общо Гърция ще употребява 2,7 милиарда евро. Това са доста средства за помощ. Целта е да се финансират перспективните компании да запазят работния капацитет и да не уволнят служащи. Поемаме част от заплащането, в случай че нямат задоволително работа “, сподели тя.

Правителството в Атина към този момент изплаща обезщетение по 800 евро на месец за работещите във компании, които наложително са прекратили работа заради въведената карантина. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР