Гърция отменя карантината за пътници от 32 държави, но туристите

...
Гърция отменя карантината за пътници от 32 държави, но туристите
Коментари Харесай

Гърция отменя карантината за пътници от 32 страни

Гърция анулира карантината за пасажери от 32 страни, само че туристите би трябвало да бъдат имунизирани или да имат негативен тест за COVID-19, заяви „ Гардиън “.

От 19 април жителите на Европейския съюз, Съединени американски щати, Англия, Сърбия, Израел и ОАЕ няма да бъдат задължени да се самоизолират.

„ Това са първите стъпки преди страната да се отвори за туристи на 14 май. Едновременно с премахването на ограничаването за задгранични посетители, ще бъдат отворени девет летища “, сподели върховен чиновник от министерството на туризма на Гърция.

Според проекта пасажери ще бъдат одобрявани на островите Кос, Миконос, Санторини, Родос, Корфу, Крит, Атина и Солун.

„ Не чакаме туристите да стартират да идват на тълпи, само че системата би трябвало да бъде тествана. Не може да се включи едновременно, за една нощ “, добави той.

Tази седмица, като част от опит, създаден от специалисти от гръцката туристическа промишленост, 189 пасажери от Нидерландия отлетяха за Родос, сменяйки локдауна в родината си за 8 дни с доброволна самоизолация в морски курорт. На почиващите е неразрешено да напущат хотела и даже да вървят на плаж.

В същото време единствено 700 израелски туристи одобриха предлагането да пътуват без карантина. Длъжностните лица изясняват дребния брой евентуални посетители със строгите разпореждания, които към момента са в действие в Гърция.

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис предизвести, че е рано да се отстранен рестриктивните мерки.

„ Целта е да се стигне до безвреден Великден и още по-свободно лято “, сподели той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР