Гърция не е против съществуването на Македония, но въпросите между

...
Гърция не е против съществуването на Македония, но въпросите между
Коментари Харесай

Гърция увери, че не е против съществуването на Македония


Гърция не е срещу съществуването на Македония, само че въпросите сред двете страни би трябвало да бъдат позволени. Такава позиция изрази гръцкият министър на външните работи Никос Кодзияс който категорично разгласи, че разногласието за името не значи, че Гърция е срещу съществуването на Македония.

„ Всъщност в връзките сред Атина и Скопие има два казуса – първият е досегашната безнаказаност, а вторият е възприятието на Македония, че Гърция не желае нейното битие... Те (македонците – бел. ред.) не желаят да чуят, че земята им е подарък от Бога. Проблемът е, че те са си избрали неверен кръстник “, съобщи Кодзияс, представен от Македонската осведомителна организация.

По думите му разногласието за името освен не значи, че Гърция е срещу съществуването на Македония, само че и не значи, че Атина има проекти за метаморфоза или дезинтеграция на страната.

Кодзияс също по този начин уточни, че двете страни ще образуват комисия, която да направи проверка на учебниците и ще се опита да отстрани несъгласията във връзка с историческия подтекст.

Кодзияс добави също, че сходна комисия към този момент е направена сред Гърция и Албания, съобщи БГНЕС.
„ Нямаме нищо срещу да се вгледаме в нашите учебници и в случай че в тях има нещо неправилно, то нямам нищо срещу то да бъде поправено “, сподели още дипломатът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР