Гърция отмени плановете за принуда на хората да плащат повече

...
Гърция отмени плановете за принуда на хората да плащат повече
Коментари Харесай

Гърция отмени по-високия данък общ доход

Гърция анулира проектите за насила на хората да заплащат повече налози върху приходите си от идната година. Това става по-малко от месец преди парламентарните избори.
Отиващият си парламент одобри мярка, препоръчана от лявото държавно управление на Сириза. Така беше анулирана смяната на данъчното законодателство, което трябваше да влезе в действие през януари.

Тази мярка е измежду уговорките, изискани от интернационалните кредитори в подмяна на избавителните ограничения. Тя щеше да понижи необлагаемия най-малко, което щеше да докара до това, че повече хора щяха да заплащат налози.

Финансовото министерство съобщи, че по-доброто от предстоящото осъществяване на бюджета е направило мярката ненужна.

"Ние не намалихме пенсиите и няма да понижим данъчния предел ", сподели финансовият министър Евклид Цакалотос пред депутатите на последното публично съвещание на Народното събрание преди изборите на 7 юли.

В отчет от тази седмица Европейската комисия съобщи, че разширението на данъчната основа би имало малко влияние върху общия фискален баланс, само че би могло да сътвори пространство за промени в данъчната система, насърчаващи растежа.

Консервативната партия "Нова народна власт ", която означи ясна победа в изборите за Европейски парламент предишния месец, се въздържа при гласуването, като съобщи, че това епоследно изпитание на държавното управление да усили известността си.

Гърция е подписала три избавителни проекта на стойност над 280 милиарда евро от 2010 година насам, в подмяна на непопулярни ограничения за строги икономии и промени.
Страната завърши последната си стратегия за икономическа акомодация предходната година, само че остава под финансовия контрол, с цел да подсигурява, че дава отговор на фискалните цели.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР