Гърция е в готовност да защитава островите си в Егейско

...
Гърция е в готовност да защитава островите си в Егейско
Коментари Харесай

Гръцкия премиер: Ще защитаваме от Турция островите си

Гърция е в подготвеност да пази островите си в Егейско море, съобщи министър председателят Кириакос Мицотакис.

Атина продължава да търси други възможности за повече природен газ,за да подава гориво на прилежащите страни при нужда, акцентират мнения на енергийни специалисти.

Гърция получи безспорна поддръжка от френския президент във връзка с разногласието с Турция за суверенитета на островите в Егейско море, съобщи пред гръцките медии от Париж министър председателят Мицотакис.

По време на срещата Мицотакис -Макрон е реализирано единодушие за слагане на таван на цените на природния газ в Европа, осведомят от гръцкатаделегация.

Атина продължава да търси всевъзможни благоприятни условия за увеличение на потока на природен газ пред гръцката преносна система, като част от политиката на европейско съдействие в интервал на рецесии, оповестяват от енергийното министерство.

Днес енергийният министър Скрекас е в Азербайджан за увеличение на доставките от азерски газ, който се транспортира по Трансадриатическия газопровод. Част от горивото е планувано и за България по връзката Комотини -Стара Загора, която до дни влиза в употреба.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР