Гърците в Австралия настояват за забрана на използването на флага

...
Гърците в Австралия настояват за забрана на използването на флага
Коментари Харесай

Гърците в Австралия настояват за забрана на използването на флага със Звездата на Вергина

Гърците в Австралия упорстват за възбрана на потреблението на флага със Звездата на Вергина. Това оповестява македонското електронно издание МКД.

Апелът на гръцката асоциация „ Македонска лига “ е обвързван с честването на Илинден от македонската диаспора в страната. Публикувана е фотография, на която се вижда по какъв начин пред Градския съвет в Уолонгонг, Нов Южен Уелс, Австралия, е издигнато знаме с спорния знак.

Според „ Македонска лига “ потреблението на този байрак е нелегално от 1993 година (съгласно резолюции 817 и 845 на ООН). Забрана за издигането му се съдържа във Временното съглашение (1995 г.) и Преспанското съглашение (2018 г.). „ На 12 август 2019 година държавното управление в Скопие също се съгласи, че потреблението на това знаме (предимно от ултранационалисти и фашисти) наскърбява и унижава гърците и е неразрешено да се употребява за публични цели “.

„ Градският съвет на Волонгонг ревизира ли листата с приети национални флагове, преди да издигне този противоречив байрак пред постройката? Очевидно не. Законът за расовата засегнатост ясно декларира, че е нелегално някой да работи обществено, в случай че действието наскърбява, унижава или сплашва друго лице или група хора... Град Уолонгонг би трябвало да отговори на гръцката общественост за такова позволение за поощряване на акт на ненавист “, се споделя още в известието на „ Македонска лига “, в което се приканва всички гърци да подадат публична тъжба до полицията, като показват, че аленият байрак, който градът е издигна във връзка Илинден, е с „ узурпиран гръцки знак “ и съставлява расистки акт.

След Илинден знамето към този момент не се вее пред постройката на Градския съвет, разяснява медията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР