Гърците масово пазаруват от България поради високите цени на горивата

...
Гърците масово пазаруват от България поради високите цени на горивата
Коментари Харесай

Скок на цените: Жители на Северна Гърция масово пазаруват от България

Гърците всеобщо пазарят от България заради високите цени на горивата и питателните артикули в южната ни съседка. Местните търговци стачкуват, че ще банкрутират.

Рязко скочи цената на бензина и хляба в Гърция.

Жители на Северна Гърция всеобщо пътуват в България за бензин и хранителни артикули, разясняват гръцките медии, като оповестяват, че внезапно е понижен оборотът на магазините в северната част на страната.

" Отиваме до България, тъй като тук не можем да издържим на цените ", признават пред камерите гърци, които най-малко веднъж на седмица зареждат в прилежащите български области. Гръцките търговци желаят помощ и ограничения от държавното управление, с цел да не банкрутират.

Високите цени на тока усилиха цената на хляба от 80 евроцента до 1 евро и 30 цента в магазините в Солун, оповестяват притежатели на фурни.

Бензинът е на цени непознати до в този момент - към 2 евро и 20 евроцента, а по прогнози до края на седмицата ще доближи 2 евро и 50 цента за литър. На островите е още по-скъпо.

Проучване на гръцките синдикати демонстрира, че 30% от гръцките фамилии не могат да си покрият разноските за артикули от първа нужда.

Лидерът на опозицията Алексис Ципрас съобщи, че неналичието на надзор върху цените заплашва страната с " филантропична рецесия ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР