Гарет Саутгейт трябва да остане начело на националния отбор на

...
Гарет Саутгейт трябва да остане начело на националния отбор на
Коментари Харесай

Капело: Саутгейт свърши страхотна работа, трябва да остане, ако играчите му вярват

Гарет Саутгейт би трябвало да остане отпред на националния тим на Англия, в случай че усеща, че играчите са зад него, счита някогашният селекционер на отбора Фабио Капело, представен от организация „ Ройтерс “.

Саутгейт призна, че е комплициран, обмисляйки бъдещето си след отпадането на Англия на четвъртфиналите на Световното. „ Трите лъва “ претърпяха проваляне с 1:2 от Франция. Специалистът изведе националния тим на страната до полуфиналите на Мондиал 2018 и финала на Евро 2020. Гарет Саутгейт води състава от 2016 година, а актуалният му контракт е до декември 2024-а.

Капело, който бе отпред на британския отбор сред 2007-а и 2012-а, похвали Саутгейт за свършената работа и има вяра, че експертът би трябвало да остане на поста, до момента в който футболистите са подготвени да го следват.

„ Той свърши добра работа и събра в действителност добър, млад тим “, сподели 76-годишният италианец пред телевизия „ Скай Спортс “.

„ Решението дали да остане или да напусне - това е негов проблем. Ако е сигурен, че играчите го следват, би трябвало да остане. Ако те не са с него, тогава би трябвало да напусне. Това е моята концепция. Той би трябвало свободно да вземе решението си “, продължи Фабио Капело.

„ Гарет би трябвало да приказва с хората от футболната асоциация. Ако имат вяра в него, добре, само че в случай че не, тогава сбогом “, добави още той.

Капело сложи под въпрос дали Хари Кейн е трябвало да извърши втората дузпа, която бе отсъдена в срещата с „ петлите “.

„ По време на кариерата си съм изпълнявал дузпи и съм пропущал, тъй като вратарят е играл с мен в предходните две години. Същото се получи и при Кейн след първата дузпа. При втората беше по-трудно. За мен това бе проблем. Мисля, че трябваше да изберат различен състезател “, разяснява Капело.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР