Гардът от нощен клуб в Южен Уелс Антъни Томас е

...
Гардът от нощен клуб в Южен Уелс Антъни Томас е
Коментари Харесай

Гард от Уелс намери повече от сто древноримски артефакта

Гардът от нощен клуб в Южен Уелс Антъни Томас е разкрил при любителски разкопки повече от 100 древноримски артефакта на възраст повече от 2000 години, оповестява The Mirror.

45-годишният охранител, който се увлича по историята, е разкрил сребърна монета, която датира от 78 година, остатъци от глинени съдове, брошки, плочки, оловни и дървени произведения.

Томас се натъкнал и на стени подземен, което съгласно него може да се явяват част от древноримска къща и даже от цялостен град.

Охранителят почнал свето търсене, откакто след аероснимки забелязал „ правоъгълни знаци “ на полето. Местните археолози имат намерение да съберат доброволци, с цел да изследват територията. Според тях, в случай че в Южен Уелс в действителност има античен град, то това може да стане интернационално изобретение.

 © Mirrorpix © Mirrorpix

Римляните са пристигнали на територията на актуален Уелс през 50 година и са построили няколко форта. Смята се, че легионерите са напуснали Британия през към 380 година.

 © Mirrorpix © Mirrorpix

През лятото на 2014 година недалече от римска вила в британското графство Дорсет археолозите са разкрили остатъци от пет скелета. Това са първите в историята археологически открития на остатъци, отнасящи се към римския интервал от историята на Британия, на такова близко разстояние от извънградска къща.

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР