Гана стана първата държава в света, одобрила нова ваксина срещу

...
Гана стана първата държава в света, одобрила нова ваксина срещу
Коментари Харесай

Гана първа одобри дългоочакваната нова ваксина против малария

Гана стана първата страна в света, одобрила нова ваксина против малария, която беше разказана като " изменяща света " от учените, които са я създали, заяви Би Би Си в четвъртък.

Ваксината, наречена R21 - наподобява извънредно ефикасна, за разлика от до момента употребяваните препарати.

Лекарствените регулатори на Гана са оценили окончателните данни от изпитването за сигурността и успеваемостта на имунизацията, които към момента не са обществени, и са решили да ги употребяват. Световната здравна организация също обмисля да утвърди имунизацията.

Маларията убива към 620 хиляди души всяка година, множеството от които дребни деца.

Разработването на ваксина, която защищава тялото от маларийния паразит, е огромно научно начинание, траяло век, написа Би Би Си.

Данни от клинични тествания, направени в Буркина Фасо демонстрират, че R21 е ефикасна до 80%, когато се ползва като три първични дози и бустер година по-късно. Но необятното потребление на имунизацията зависи от резултатите от по-голямо изпитване, включващо близо 5 хиляди деца, което трябваше да се организира в края на предходната година, само че чиито резултати още не са оповестени.

Органът по храните и медикаментите на Гана, който е видял данните, е одобрил използването на имунизацията при деца на възраст сред пет месеца и три години.

Проф. Ейдриън Хил, шеф на института " Дженър " към Оксфордския университет, където е изобретена имунизацията, споделя, че упованията са R21 да окаже огромно въздействие върху смъртността от малария при децата през идващите години.

 Климатичните промени ще са удобни за заболяванията, предвиждат учени Климатичните промени ще са удобни за заболяванията, предвиждат учени

Серумният институт на Индия се готви да създава сред 100 и 200 милиона дози годишно, като фабрика за ваксини се построява в град Акра, в Гана.

" Разработването на ваксина, която да повлияе доста на това голямо задължение на заболяването, беше извънредно мъчно ", споделя пред Би Би Си основният изпълнителен шеф на института Адар Пунавала.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР