Галерия на три нива оформят в общинските части от Детмаг

...
Галерия на три нива оформят в общинските части от Детмаг
Коментари Харесай

Правят галерия на 3 нива в бившия Детмаг „Снежанка

Галерия на три равнища оформят в общинските елементи от Детмаг „ Снежанка” - такива са упоритостите на община Пловдив. В момента е готово плановото задание, по което ще се проектира новият арт център. Идеята е той да е подготвен за 2019-а, когато градът е Европейска столица на културата.

Наскоро кметът Иван Тотев съобщи, че не е склонен да настани Дружеството на пловдивските художници в Детмаг " Снежанка ", тъй като за постройката има други проекти. Искаме да създадем хубава изложба, изясни градоначалникът. Сегашното планово задание дава насоки по какъв начин да се трансформират близо 1000 квадрата от свободните общински площи. Останалата част от постройката е на реститути.

Експерти от общината разгледаха концепцията на Експертен съвет. Заданието е направено безплатно от Камарата на архитектите в Пловдив, върху него ще се базира и новия план. Става дума за вътрешно преустрояване два етажа от Детмаг „ Снежанка” - първи (421 кв. м) и втори (501 кв. м) - дружно със част от сутерена (156 кв. м). Пространствата се трансформират в флексибилни изложбени зали, тъй че да могат да се разделят на по-малки зони, посредством вътрешни загради. Възлагането ще стане посредством социална поръчка. Плановете на общината са новата арт локация да е изцяло подготвена за културните събития през 2019 година Разчитаме на Детмаг " Снежанка " като изложбени пространства, удостовери Светлана Куюмджиева, артистичен шеф на Фондация Пловдив 2019. „ Водим договаряния за по-мащабни и скъпи изложения, които да се проведат точно тук през 2019 година Един от сътрудниците ни е Иза (Институт за интернационалните културни връзки на Германия). Затова е толкоз значимо дали пространствата ще бъдат трансформирани по този начин, че да отговорят на нужните стандарти”, изясни Куюмджиева.
тагове изложба детмаг " Снежанка " фондация " Пловдив 2019 "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР