Галчев Инженеринг ЕООД е избрана да проектира и построи сграда

...
Галчев Инженеринг ЕООД е избрана да проектира и построи сграда
Коментари Харесай

Софийският университет ще прави високопроизводителен изчислителен център за милиони

" Галчев Инженеринг " ЕООД е определена да проектира и построи постройка със профилиран високопроизводителен изчислителен център по план " Големи данни в интерес на интелигентно общество – GATE ". Проектът е на Софийския университет " Климент Охридски ", а договорът е на стойност 6 млн. лева с Данък добавена стойност.
Неин подизпълнител, отговарящ за проектирането и авторския контрол на стойност 198 000 лева с Данък добавена стойност, ще е компанията " Вамос " ООД. Средствата са обезпечени от Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ".
Новата постройка ще се построи на юг от Факултета по математика и информатика, на изток от Физическия факултет и на север от бъдещия " Център за подготвеност в направление води и боклуци ".  
Предвидено е тя да се състои от четири надземни етажи и под земята (сутерен). Ще е с квадратна форма и с височина от 19 метра в най-високата си част. Изпълнителят ще би трябвало да подсигурява носимоспособността и експлоатационната склонност на постройката за период не по-малък от 50 години.
Целта на плана GATE е да развива научноизследователски потенциал и новаторски капацитет и да образува ново потомство млади учени, способни да ползват науката в интерес на обществото. GATE основава екосистема от заинтригувани страни, като предизвиква ефикасното съдействие сред държавното управление, промишлеността, академията и публичните организации във високо софтуерни области.
 Софийският университет открива академичната образователна година Софийският университет открива академичната образователна година
На 1 октомври в Университетската ботаническа градина ще бъде публично открита академичната образователна година на Софийския университет &bdq...
Научните проучвания в GATE включват четири съществени върхови софтуерни посоки с фокус върху изкуствения разсъдък и интелигентните модели за взeмане на решения, учредени на данни – визуализиране на данни, разбор на данни и ръководство на данни, както и инженеринг на системи, основани на огромни данни. Научните проучвания и нововъведенията в GATE са фокусирани в четири стратегически посоки – Бъдещи градове, Интелигентно държавно управление, Умна промишленост и Цифрово опазване на здравето.
Те ще бъдат подпомагани от три лаборатории – за моделиране на процесите в градска среда (City Living Lab), за интердисциплинарно съдействие с промишлеността (Digital Twin Lab) и за виртуална действителност и визуализация на огромни данни (Open Visualization Lab).
GATE е взаимна самодейност сред Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ - координатор на плана, и две влиятелни институции от Швеция - Chalmers University of Technology и Chalmers Industrial Technology.
Те са водещи организации в стратегически начинания като " AI Sweden ", " AI Research Centre ", " AI Innovation of Sweden " и " Digital Twin Cities Center ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР