Гаел Монфис се завърна на корта през март след близо

...
Гаел Монфис се завърна на корта през март след близо
Коментари Харесай

И този път без успех: Монфис претърпя ново поражение след завръщането си в Баня Лука

Гаел Монфис се завърна на корта през март след близо 7 месеца отвън кортовете поради травма, само че по време на Мастърса в Маями, който бе едвам вторият му шампионат след завръщането, французинът получи нова контузия и бе заставен да пропусне първите съревнования от сезона на клей. През актуалната седмица пък на Ла Монф му бе възложен " уайлд кард " за надпреварата в Баня Лука, само че за жалост, жребият още в първия кръг го опълчи на международния №36 Иржи Лехечка, който бе праволинеен и след час и 20 минути игра пречупи съпротивата на някогашния №6, с цел да оформи крайното 6:4 6:3 и да продължи към втория стадий, където му следва среща с Раду Албот.

В началните минути от дуела ясно си личеше неналичието на спортна процедура у французина, който не успяваше да откри чисто топката и неточностите му изобилстваха. Още в откриващото си подаване французинът изостана с 0:40 и въпреки да сподели темперамент, спасявайки първите три брейкбола, то при четвъртия Лехечка бе хладнокръвен, с цел да вземе ранен задатък от пробив. Впоследствие чехът поддържаше висок % успеваемост на лично подаване, заради което Монфис бе напълно лишен от благоприятни условия за връщане на пробива и не след дълго откриващият сет отлетя в актива на международния №36.

Втората част бе открита със серия от четири безпроблемни гейма за сервиращите и паритетът бе съхранен до 2:2. Тогава обаче Лехечка взе нещата напълно в свои ръце и с помощта на високоскоростните си удари успяваше да провокира пропуски от ракетата на Ла Монф, който инкасира два пробива и изостана с 2:5. Все отново някогашният №6 не се съобщи и стопи част от пасива си с брейк на нула, но това бе извънредно незадоволително, защото още в идващия гейм Лехечка реализира нов пробив, с който официализира своята победа.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР