Габриела Иванова, новият председател на НСНИ в града Една група от

...
Габриела Иванова, новият председател на НСНИ в града
Една група от
Коментари Харесай

Една трета от новозакупените жилища в Пловдив стоят празни



Габриела Иванова, новият ръководител на НСНИ в града

Една група от младежи влизат устремено в сегмента на пловдивските организации за парцели. При тях водещи са положителното партньорство и солидарността. Тези качества са доста по-сериозен претекст за работа, в сравнение с маниера на някои от старите вълци-единаци, които избират да работят сами. Затова в прорез с традициите младоците са по-склонни да си „ поделят “ и трансферират работа, да обменят между тях разгласи и по този начин да вършат доста повече на брой покупко-продажби, в сравнение с да изцедят максимума единствено от една.

Очакванията им са, че това ще донесе повече изгоди за пазара на парцели. А какви ще са те бъдещето ще покаже.

„ От 25 до 35 % са закупените към този момент жилища в Пловдив, които стоят „ на мрачно “, т.е. са неизползвани. Много вложители в последно време вложиха парите си в парцели, само че ги държат празни след покупката. Логично е да се попита за какво купуват. Най-вероятно с цел да затворят парите си на несъмнено място, влагайки ги в парцел, вместо да ги оставят в банката. Странното в тази ситуация обаче е, че не бързат да продават тези жилища, нито вършат опити да ги довършат и примерно да ги пуснат чартърен. Сякаш крият парцелите си, нямам престава какво тъкмо чакат “, разяснява пред „ Марица “ Габриела Иванова. Младата дама е новият ръководител на Националното съдружие " Недвижими парцели " -  Пловдив. Габриела е млад и упорит брокер в организация към строителна компания Scaff. Завършила е Техникума по строителство и архитектура под тепетата. После се ориентира към пазара на парцели. Учи за брокер, като образованието е едно от първите, проведени от ЦПО към НСНИ, и се организира под управлението на водещия брокер под тепетата Анна Димитрова. Курсът се организира в офиса на Областното посланичество (ОП) на Камарата на строителите в Пловдив.   

Първият й приоритет, заставяйки отпред на НСНИ в Пловдив, е увеличението на членската маса и сдружаването на екипа.



„ Ръстът на пазара на недвижимите парцели в последните години е забележителен. Нароиха се необикновено доста нови организации за парцели, основани от младежи и това е положителната вест. Лошата е, че някои от тези организации са образец за неприятни практики в сектора. Привличайки ги към нашата конструкция, ние ще им разбираем, че те са длъжни да подпишат и да работят с етичен кодекс и да съблюдават разпоредбите. Очакванията са ни този кодекс да ги накара да се позамислят и да извърнат повече внимание на своя метод на работа, както и на общуването си с клиентите “, изясни Габриела Иванова. После добавя, че здравната рецесия и обстановката към COVID-19 е попречила на сектора да се събира. Сега обаче нещата към този момент се трансформират.

Младите брокери под тепетата са подготвени да работят и за по-адекватната регулация на сектора. Както писа „ Марица “, минимум 20%, или всяка пета, от офертите на пазара за продажба на жилища на ниски цени е подправена и подвеждаща. Брокери от организации за недвижими парцели в града са безапелационни, че става дума за нереални разгласи. Практиката демонстрира, че на пазара доста организации за парцели работят по порочна скица. Те примамват клиента да обърне внимание на добре изглеждаща и атрактивна публикация, а когато той позвъни и откри, че апартаментът е предан или продаден, брокерите към този момент имат неговия контакт и стартират да му звънят регулярно с разнообразни оферти. А всички тези нелоялни практики отблъскват купувачите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР