Г-н Гешев, вие нарушихте неписания договор между гражданите и институциите,

...
Г-н Гешев, вие нарушихте неписания договор между гражданите и институциите,
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Гешев превърна Бюрото по защита в лична преторианска гвардия

Г-н Гешев, вие нарушихте неписания контракт сред жителите и институциите, трансформирайки Бюрото по отбрана във ваша персонална преторианската армия и нахлувайки в президенството. Оценката беше дадена предходната година, когато шест месеца хората стачкуваха по площадите, искайки оставката ви тъкмо поради това деяние.

Това съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ по време на чуване на основния прокурор в правната комисия за ориста на Бюрото по отбрана.



„ Да, законите се вършат в Народното събрание и те би трябвало да служат на гражданското общество, вие очевидно, че сте срещу, само че да има политическа воля и съм уверен, че ще стартира с изваждане на Бюрото по отбрана и връщането му към изпълнителната власт “, добави Йорданов.

Гешев означи, че е доста мъчно да се отговори на политически тези,

„ Направете по този начин, че България да е първата страна в Европейски Съюз, в която не се охранява основният прокурор. Никой не ме е карал принудително да ставам основен прокурор, дали ще ме охраняват – добре, това ваше решение, уповавам се решението да не е по национални аргументи. Не ме е боязън. Надявам се, че ще бъде взето рационално решение въз основата на рационални доводи “, съобщи той.

Йорданов добави, че законът се ползва изборно.

„ Няма следствие за кюлчета и за Мата Хари. Вие си затваряте очите за едно, а си ги отваряте за друго “, сподели националният представител.

Гешев отговори, че не основният прокурор проверява в България и той няма надзор върху съответни магистрати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР