Г-н Черешаров, кой Ви направи политик – Цветанов или Янчев?

...
Г-н Черешаров, кой Ви направи политик – Цветанов или Янчев?
Коментари Харесай

Републиканецът Асен Черешаров: Няма държавна политика в перспектива за региона, търси се бърз ефект и изборен успех

Г-н Черешаров, кой Ви направи политик – Цветанов или Янчев?

Не се схващам като нечий артикул. Желанието ми за смяна и събитията ме направиха политически деен. Цветанов и Янчев са престижи, от които може да се взаимства и учи, само че дотолкоз. Републиканци за България е мой натурален път, като познавам господин Цветан Цветанов  Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа не неотдавна. Имал съм опция да се увещавам в неговите качества и управнически визии. Нашата община получаваше неговата поддръжка поредно и изрично - финансиране на планове както в града, които и все още се извършват, по този начин и в Старцево и останалите обитаеми места. За нас се говореше на най-високо политическо равнище.

След Ваше изявление, във Facebook се разгласява ваша обща фотоси от партийно мероприятие, с хора от локалната конструкция и централното управление на ГЕРБ. Каква е концепцията на това, че сте дружно или че това е минало?

Да, имам такива фотоси, допустимо е и да са били оповестени. Не считам да ги отстранявам и от личния си профил. С някои от тези хора сме имали връзки, близки до другарство. С част от тях пък сме сътрудници и работим дружно. Запазих и някои другарства с лица в ГЕРБ-Златоград. С други се разминах. Всеки от нас има личен път и визии, а това не води автоматизирано до привършване на другарства. Не съм бил член на партия до в този момент.

Политиката основава и разделя, прави положителни другари и основава неприятни врагове. Как тя се отразява на Вашето другарство с кмета Мирослав Янчев?

Темата с другарствата се преекспонира. Няма да спекулирам с името на Янчев, а и възпитанието ми не ми разрешава да стъпя на непознат тил като трамплин за себе си. Много са на опашката по тази причина и предстоящо то ще проличи в предизборната акция! Резултатите на Янчев, като кмет, по традиция ще бъдат приписани на претенденти от ГЕРБ. Цветанов и аз обаче сме го подкрепяли, евентуално е това да продължи и отсега нататък. Определено с него би било по-лесно, само че това не значи неспособност за Републиканци за България да осъществяваме сами нашите визии за страната, област Смолян и община Златоград. Не съм партиен апаратчик, нагизден неотдавна като специалист.

Говорейки за поддръжката на бизнеса подчертавате името на Величко Сидеров. Той ли е ваш сътрудник?

Величко Сидеров е събитие за Златоград. През последните управнически мандати - може би от 2003 година до в този момент, взе участие директно или индиректно в локалната администрация персонално или посредством група общински съветници, които са били и болшинство в локалния парламент. На последните избори получиха поддръжка от 2147 души. Групата му е незаобиколим фактор, за който забавното е, че се вършат опити от останалите да се скрие общото им минало посредством взаимната им работа с тях и има напъни за подстрекателство, като се упорства, че това надали не е било макар волята им.

Подобно на всички нас - Величко Сидеров, несъмнено има лични дефекти, само че ние не приказваме за безконечен съюз посред ни. Потърсих Сидеров за взаимно, транспарантно и обществено партньорство с ясни правила. Нека не приказваме с половин уста за него! Не искам подмолни партньорства и подялби. Двете страни знаем упованията си и на дневен ред посред ни е вероятно партньорство за парламентарните избори. Ако това не се случи - нищо съдбовно!

Важността на Величко Сидеров не идва само от това, че е политически зает с вижданията си за Златоград. Той съставлява голяма част от локалния бизнес, отвън секторната рамка и бранш. Развива строителна активност, ресторантьорство, хотелиерство, индустрия, търговия. Безспорно разполага с политически опит и потвърдени специалисти и престижи към себе си в разнообразни области - обществена политика, опазване на здравето, обучение, индустрия, което за нас е потребно.

Към днешна дата не сме завършили договарянията посред ни, пред групата му стоят доста варианти - да поддържат статуквото, да изберат различен нов индивид, а уповавам се да одобряват републиканската концепция.

Търсим поддръжката и на дребния и междинния бизнес, секторно разрастващите се търговци и свободно упражняващите активността си. За нас е значимо да работим и с честния вестникар, който всекидневно е на открито. Приоритет са ни работещите в дребните магазинчета, за които от време на време „ дребните” проблеми са неразрешими проблеми.

Настоявате на експертното преди партийното, само че някогашните Ви другарства няма ли да бъдат препъникамък, а и Вие няма ли да имате вероятно лична кадрова политика за Вашите поддръжници?

Общият ни триумф - на всички нас, постанова партийните функционери да правят отстъпка управителните си места на потвърдените специалисти в обособените области, в случай че самите те, естествено, не са такива. Ежедневно информацията ни затрупва отвред, пред нас стоят разнообразни провокации и администрацията следва да е съответна на протичащото се. Това постанова да примирим драмата на всеки ръководещ - по какъв начин да назначи своите и след това по какъв начин да ги накара да работят като можещите. Партийните управления, автоматизирано пренесени по-нататък в държавните и локални структури, са рискови и демотивиращи за честните и можещи специалисти.

Ето, типичен образец - един чиновник, натрупал години наред професионален опит, влагал средства и време да развива експертност, бива „ отнесен” от човек без знания и обучение, само че с верните хора зад себе си. Ние от Републиканци за България настояваме експертното начало да бъде водещо, а конкурсното начало да значи и конкурсен край.

Асен Черешаров – на 31 години, от Златоград. Завършил е езикова гимназия в Хасково с отличие, има тапия за притежаване на немски език на равнище С 1. Завършил е Право в Пловдивски университет, с отличие. Председател е на ОИК-Златоград при осъществяване на локалните избори 2015 година и 2019 година От 2015 година работи в Общинска администрация Златоград. Понастоящем юрист на Община Златоград и измежду учредителите на партия „ Републиканци за България “, изявлението е обещано за 24smolian.com.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР