Г-жо Велкова, вие казахте, че очаквате да получим от Плана

...
Г-жо Велкова, вие казахте, че очаквате да получим от Плана
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: БСП показахме, че сме разумната партия, която винаги отстоява националния интерес

„ Г-жо Велкова, вие казахте, че очаквате да получим от Плана за възобновяване и резистентност 2.6 милиарда лв. до края на годината, и че те ще влязат във фискалния запас. Моят въпрос е: “Каква е степента на вашата убеденост, че българският план ще бъде утвърден, че Европейска комисия ще реализира прехвърлянето, какво е направил служебният кабинет това да се случи и да се подсигурява, че парите ще влязат по сметките на страната? “

Тези въпроси зададе секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Борислав Гуцанов по време на чуването на финансовия министър.

Социалистът попита още в случай че това не стане, какъв ще бъде фискалният запас на страната ни и какви са рисковете за финансовата непоклатимост на българската система за 2023 година.
„ В момента имаме три разновидността на бюджет, които се разискват. По кой от тези разновидности ние разясняваме дълг за следващата година от 12 или 16 милиарда? По какъв бюджетен недостиг – 3% или 5% или 8%? “, попита депутатът от левицата Петър Кънев.

„ В този безпорядък желая да ви задам съответен въпрос: “Тези 16 милиарда, за които приказваме, по кой от разновидностите са и какво съгласно вас е най-реалното? “, попита още социалистът министър Велкова.

Според националният представител от “БСП за България “ Драгомир Стойнев, когато има длъжностен кабинет, не може да чакаме чудеса. „ Не единствено тук в залата, а и самите пазари не могат да окажат нужното доверие към кабинета, с цел да може той да се финансира напълно. Тоест ние би трябвало да поставим старания за основаване на държавно управление, изключително в тези сложни времена “, съобщи той от парламентарната естрада.

„ Сегашният бюджет в действителност можем да кажем, че е един добър бюджет “, безапелационен е социалистът и добави: „ Политиките, които постигнахме и това, което отделихме като протекция и за бизнеса, и за семействата – до момента не се беше случвало. Предишното държавно управление съумяхме да изградим един добър бюджет, който по никакъв метод не натоварва страната “, уточни социалистът.

„ Аз слушах госпожа Велкова и разбрах, че следващата година инфлацията ще бъде два пъти по-ниска от сегашната, в случай че не и три пъти. За мен персонално това е мъчно постижимо, не знам по какъв начин е допустимо, в случай че не се вдигнат лихвените проценти. Това значи застоялост и едно твърдо приземяване на стопанските системи “, предизвести Стойнев.

 

„ Българска социалистическа партия показахме, че в сложен миг, като най-разумната партия, с максимален опит, която постоянно отстоява националния интерес и в името на България – можем да изготвим подобен бюджет, какъвто да закриля българските семействата и бизнеса, както направихме при настоящия. Ако не се бяхме обединили всички ние да подпомогнем бизнеса за ел. силата, в този момент нямаше да си приказваме за стопанска система “, разяснява той.
На финала Стойнев съобщи: „ Щом няма желание служебното държавно управление да внася бюджет, за какво тогава изготвиха три разновидността? Като че ли пристигна време, в което през днешния ден споделяме едно, на следващия ден – друго. Така беше и в областта на енергетиката – ще има две цени, след това няма да има. Хаосът е цялостен, по тази причина по-бързо би трябвало да има постоянно държавно управление. По време на рецесия страната би трябвало да си пристигна на мястото “, заключи социалистът.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !    

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР