- Г-жо Маринова, защо на Бъдни вечер на трапезата се

...
- Г-жо Маринова, защо на Бъдни вечер на трапезата се
Коментари Харесай

Кабалистът и нумеролог Ели Маринова: Викаме Новото слънце с нечетните ястия на Бъдни вечер! 2023 за България ще е под стихията на огъня



- Г-жо Маринова, за какво на Бъдни вечер на трапезата се редят нечетен брой постни ястия и от кое място идва тази традиция?

- Във всички митологии и национални обичаи по света повратните моменти в пътя на Слънцето – пролетно и есенно равноденствие, лятно и зимно слънцестоене, се означават тържествено. За нас празникът Рождество Христово е обвързван календарно със зимното слънцестоене, с най-дългата нощ и най-късия ден в годината. От есенното равноденствие до този миг денят последователно се съкратява, слънчевата светлина понижава, с цел да стартира да нараства с „ едно просено зърно “ дневно, както споделяме на Андреевден. А на Рождеството към този момент честваме раждането на новото Слънце. На Бъдни вечер подреждаме тържествена, само че постна софра, тъй като на този ден приключват рождественските пости, чиято цел е ликвидиране на духа и тялото. Символиката по време на такива празници е доста мощна. Тъй като на Рождество Христово приветстваме новото Слънце, ястията на трапезата са нечетен брой, тъй като нечетните цифри символизират самодейността, полагането на новите начала.

- Елхата в домовете ни е късна мода, за първи път се появява към Руско-турската война, а като градска мода я постанова Екатерина Каравелова. Какво в действителност са правили нашите предшественици преди този момент?

- Елхата в действителност е по-нова мода, само че и тя като знак има дълбоки корени. За иглолистните и бодливи дървета и шубраци се счита, че имат магическата мощ да ни защищават от несгоди, вълшебства и неприятни очи, изключително в най-тъмното време на годината. В предишното хората са вплитали в оградата на двора клони от бодливи растения, поставяли клон от глог в комина на огнището, с цел да не може в къщата да влезе зла мощ. На запад поставяли венци от бодливи растения, най-често бодлива зеленика, на дворната и на къщната врата със същата цел. Така от бодливата зеленика и клоните от глог и трънка се е стигнало и до традицията с елхите.

- Рождеството и зимното слънцестоене в древността са давали старт на новата година. Какво ни е подготвила 2023 година, по-особена ли е тя в нумерологично отношение?

- Годината ще премине под знака на творчеството и авангардизма, на новите открития от научни и технологически, до исторически и археологически. Като не са изключени и проблеми, свързани с тях. Това ще е време на нови и авангардни хрумвания за реализиране на прогрес и разцвет, за възстановяване на изискванията на живот и труд, за справяне с проблемите в ръководството на страната и в стопанската система като цяло. Годината ще донесе и прекалено много изненади. Възможно е някои от плановете, които до края на 2022 са били считани за сигурни и постоянни да се провалят или да се осъществят, само че по непредвиден метод или постигнатите цели да се окажат напълно разнообразни от упованията.

Ще се появи засилен блян към рационализиране на управническите модели. Годината ще премине и под знака на експертните решения, тя ще подложи на тестване компетентността на експертите в една или друга област, на хората, полагащи висококвалифициран труд. Често ще бъдат правени статистически изследвания, изключително във връзка с демографията. Можем да чакаме всевъзможни проверки, одити и инвентаризации в разнообразни браншове.

- А за страната като систематична конструкция какво може да се каже на база нумерологичните трендове, които сте пресметнала?

- В политиката и в ръководството на страната, в сферите на съд и прокуратура, в министерствата, отговарящи за сигурността, във финансовия и енергийния бранш ще се появят нови лица, нови водачи, които занапред ще би трябвало да потвърждават качествата и компетентността си.

На предна линия ще излязат въпросите, касаещи финансите във всички сфери, изключително в машиностроенето. По отношение на икономическото развиване на страната ще можем да се радваме на мощна стопанска система и добър пазар там, където до края на 2022 е реализирана непоклатимост.

Сега е удобното време и ще се обръща особено внимание на образованието, на висшите образователни заведения, изключително на тези, занимаващи се с високи технологии.

На дневен ред ще бъдат поставяни и проблемите, свързани с опазването на околната среда и употребата на естествените запаси, проблемите на възрастните хора, и тези, свързани с вероизповеданията в страната. Можем да чакаме оживление в религиозните среди, по-засилен интерес към мистиката и религията.

В отрицателен проект има заплаха от прояви на надменност и цинизъм, от разпространяване на половинчати истини и откровени неистини, от прояви на измама, догматизъм и фанатизъм, от опити за втълпяване на непознати полезности, от неуместни и неточни рецензии и нападки.

- В момента „ Продължаваме промяната “ вършат опит за кабинет на малцинството, а в случай че не съумеят, рулетката с мандата ще се завърти единствено още един път. Според вас ще се стигне ли до държавно управление и може ли да се каже какъв брой е най-подходящият брой партии в бъдещата коалиция, който би донесъл непоклатимост на база мощните цифри на 2023 година?

- Годината универсално за света е под знака на седмицата, само че персонално за България тя е под единицата. Числото носи нови начала, обновяване. Но вместо това ние пренесохме старите проблеми на страната в новия 9-годишен интервал, който ще стартира за нас от Новата година. При тези условия даже да бъде образувано държавно управление, то надали ще може да се радва на поддръжка. Но в случай че би трябвало да отговоря на въпроса ви по-конкретно, то тройна коалиция ще е в синхрон с енергийната осцилация на 2023 година Посланието на 3-ката гласи - „ Много сме, мощни сме “ и „ Обединени вървим напред “, което се вписва в девиза, изравен над Народното събрание – „ Съединението прави силата “. Отделно тройката, съотнесена към Новата година, работи в синхрон с поредността на Народното събрание – 44, чието прикрито обръщение гласи „ Всичко или нищо “. В случай че се стигне до четворна (или петорна) коалиция, то тук ще влезнем в хипотезата – орел, рак и щука – всеки ще дърпа към себе си – не очаквайте непоклатимост.

- Засега везните мощно накланят към нови предварителни избори, а като вероятен месец се сочи март. Кога съгласно вас е най-удачното време за това?

- За мен най-благодатното време за новите предварителни избори е април и май. Всъщност вероятността те да се случват тогава е и по-висока.

- Икономиката ни разчита много на туризма. Ще отбележат ли растеж зимните ни центрове и какво да чакаме в тази сфера?

- Да, можем да чакаме растеж в туристическата активност през цялата година. По-забележим прогрес ще се регистрира през април, май, юли и септември.

- Нови по-кардинални ценови шокове да чакаме ли?

- За жал финансовата рецесия е в ход и няма скоро да утихне, по-скоро ще продължи да се развива. Но още от началото на годината ще бъдат взети ограничения или по-скоро ще има съществени опити за преодоляването й.

- Мащабни митинги ще има ли през новия 12-месечен цикъл?

- Възможно е насъбраното напрежение да избие на повърхността през март, май и юни. Другите месеци са септември и декември. В сферата на вътрешната сигурност е допустимо още януари да избухне скандал, обвързван с корупция, далавера или контрабанда.

- Миналата година наводненията не ни подминаха. Задават ли се още катаклизми и изобщо под орисията на коя буря ще премине Новата година?

- В световен проект светът ще е под стихията на водата. Така че можем да чакаме както нейния дефицит или отравяне по места, по този начин и обилие с наводнения. Течните горива също влизат в тази буря, тъй че техните цени ще продължат да ни тормозят. Конкретно нашата страна ще е под знака на огъня, тук би трябвало да се внимава доста – за остарели елинсталации, отговорно държание в горски масиви, хората, произвеждащи оръжия и муниции, да минават през ежемесечни инструктажи.

Като цяло през годината въпросите, засягащи природата, климата, екологията, естествените благосъстояния и тяхната употреба ще бъдат засягани изключително през март, юни, септември и ноември.

- А какво ще посъветвате хората, набелязали за следващата година амбициозни инициативи?

- Преди да се устремят към задачата, първо да преценяват с какви благоприятни условия и запаси разполагат за постигането й, а след това да си изградят тактика и най-малко един авариен проект. През януари всичко, с което се захванем, ще е в по-голям мащаб, а взетите решения ще повлияят на развиването ни (а и на цялата страна) най-малко за 5 години напред. Хората, заети в областта на търговията и услугите, ще имат осезателен напредък през май. Корекциите в бизнес тактиките ще са удачни през юни.

- Според източния зодиак 2023 година ще бъде орисана от Заека. Той подобаващ ли е за сватби и поколение?

- Заекът от Китайския зодиак постоянно се стреми към реализиране на мир и съгласие и по никакъв начин не обича да бъде забъркван с проблеми. Напротив, той постоянно се стреми да ги заобикаля отдалеко. Заекът държи постоянно да е подсигурен, килерът, мазето и хладилникът му постоянно да са добре заредени и подредени. Той е доста плодороден и по тази причина през Новата лунна година можем да чакаме повече сватби и по-голяма раждаемост Телеграф


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР