Г ЕРБ призоваха президента Румен Радев да освободи незабавно директора

...
Г ЕРБ призоваха президента Румен Радев да освободи незабавно директора
Коментари Харесай

ГЕРБ призоваха Радев да освободи незабавно директора на НАП

Г ЕРБ приканиха президента Румен Радев да освободи неотложно шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов поради укриване на Данък добавена стойност.Това оповестиха на брифинг Христо Гаджев, Деница Сачева и Александър Ненков.

Спецов, сподели Гаджев, е продал компанията си, знаейки за данъчното си обвързване от 1,5 млн. лв. Данък добавена стойност, на "сламен човек ", което е проблем с морала на шефа на Национална агенция за приходите. "Въпросът е Румен Радев ще продължи ли да държи Спецов като началник на Национална агенция за приходите, като човек, укривал Данък добавена стойност ", попита представителят на ГЕРБ.

Поводът да слагат тематиката още веднъж на дневен ред е отговор от някогашния към този момент финансов министър в служебното държавно управление Асен Василев, получен в 18.15 ч. в сряда,15 септември, минути след края на последното съвещание на 46-то Народно заседание.

Гаджев означи, че в продължение на три месеца са чакали отговора от Министерството на финансите по кое време е връчен отчетът и на кого за осъществената данъчна проверка на "Гранекс Трейдър ". От отговора на министър Василев от сряда излиза наяве, че на 17 март 2016 година Румен Спецов е получил и подписал ревизионния отчет.

"Това значи също и, че е знаел за дълга от 1,5 млн. лева към хазната, само че все пак е продал компанията си "Гранекс Трейдър ", заключи Гаджев. И добави - т.е. някогашният към този момент длъжностен финансов министър Асен Василев три месеца е знаел за това и го е прикривал, а, в случай че не го е знаел, значи не е ставал за тази работа. Да забележим оттук насетне моделът "Радев " по какъв начин ще реагира, моли той към президента.

По думите на Радомир Чолаков от ГЕРБ явно се основава нов модел - моделът "Радев " - на надменност, тъй като би трябвало да си нахален пред лицето на такива обстоятелства и да казваш, че няма да отстраниш подобен човек, сподели той.

"Романтичният интервал на Румен Радев и неговите министри стартира да свършва, да се разпада "братството на почтените ", разяснява и Александър Ненков.

"Асен Василев умишлено, сигурен съм, че и Румен Радев, са знаели, че Спецов е ощетил хазната с 1,5 млн. лева, само че са го прикривали ", сподели той.

"Въпросът е за какво, попитаха от ГЕРБ. Ако Радев не освободи неотложно Румен Спецов, значи че продължава да е съизвършител на един човек без задоволително морални качества да заема такава позиция ", сподели Ненков.

"Вместо да си приписват несъществуващи триумфи, извънредно време е президентът да отговори на въпроса за 1,5 млн. лева и да каже за какво Спецов е толкоз незаместим ", изиска и Деница Сачева. Според нея е извънредно време шефът на Национална агенция за приходите да бъде освободен.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР