Г-7 се събира виртуално, за да обсъди ситуацията в Афганистан.

...
Г-7 се събира виртуално, за да обсъди ситуацията в Афганистан.
Коментари Харесай

Г-7 се събира виртуално, за да обсъди ситуацията в Афганистан

Г-7 се събира виртуално, с цел да разиска обстановката в Афганистан. Лидерите ще се видят онлайн във вторник, разгласи английският министър председател Борис Джонсън през днешния ден.

" От жизненоважно значение е интернационалната общественост да работи дружно, с цел да обезпечи безвредна евакуация, да предотврати филантропична рецесия и да поддържа афганистанския народ да обезпечи придобивките от последните 20 години ", написа Джонсън в Туитър.

В момента Обединеното кралство заема председателството на групата от богати народи, включваща Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати, а Джонсън упорства за среща през последната седмица.

Първото публично изказване на Г-7 за рецесията в Афганистан бе на виртуална среща в четвъртък. Тогава външните министри от блока приканиха талибаните да обезпечат безвредно прекосяване на тези, които се пробват да избягат от столицата.

Г-7 желаеха Афганистан да подсигурява безвредна евакуация

Западните съдружници са изправени пред възходяща рецензия поради метода, по който се оправят с рецесията в Афганистан на фона на безредни подиуми, когато хиляди афганистанци и чужденци се пробват да избягат от Кабул след завръщането на твърдолинейната ислямистка формация на власт.

Съединени американски щати, които изпратиха хиляди бойци краткотрайно, с цел да се опитат да обезопасят летището и да оказват помощ за евакуацията на своите жители и афганистанците, които им помогнаха, дефинираха краен период за довеждане докрай на въздушните транспорти до 31 август.

През юни Г-7 организира първата си среща на високо ниво от близо две години в Корнуол в Югозападна Англия, когато коронавирусът и битката с възходящата самонадеяност на Китай преобладаваха дневния ред.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР