Фючърсите на фондовия индекс DJIA се понижават с близо 200

...
Фючърсите на фондовия индекс DJIA се понижават с близо 200
Коментари Харесай

Фючърсите на индекса Дау Джоунс се понижават с близо 200 пункта преди старта на търговията на Уолстрийт



Фючърсите на фондовия показател DJIA се намаляват с близо 200 пункта (с 0,75%) преди старта на действителната търговия на Уолстрийт във вторник, като на този стадий американските вложители, които се завръщат на пазара след дългия уикенд за Деня на президента, не вижда аргументи за съществени покупки на акции на фона на днешното повишаване на $ и на доходността на държавните облигации на Съединени американски щати.

Индексът на щатския $ по отношение на останалите шест съществени валути се покачва с 0,52% към 89,66 пункта, отскачайки от тригодишните дъна, достигнати в края на предходната седмица към 88,25 пункта, предвид на възобновено повишаване на доходността на американските държавни облигации.

Доходността на 10-годишните дългови бумаги на Съединени американски щати се покачва към 2,92% с нов взор към неотдавнашния 4-годишен връх от 2,944% и към основната психическа преграда от 3,00%. Вниманието на вложителите е ориентирано в най-голяма степен към идните до края на седмицата серия аукциони за издаване на нов американски държавен дълг за цели 258 милиарда $. Само в границите на днешния ден се чака да бъдат пласирани краткосрочни три и шестмесечни бумаги за общо 151 милиарда $. Според редица анализатори, резултатите от тези аукциони ще съставляват значим знак за интернационалния инвеститорски вкус към американски финансов активи на фона на възобновените напоследък терзания към раздуващият се фискален недостиг на Съединени американски щати.

Това напрежение преди идните големи по мярка аукциони за издаване на нов дълг от страна на Съединени американски щати, в композиция с повишаващата се рентабилност на американските облигации и внимателното повишаване на $ наподобяват като добра причина за отрицателен старт на търговията на акции на Уолстрийт. Поради това не е наподобява изненадващо, че фючърсите и на трите съществени фондови показателя се намират на алена територия на отвън борсовата търговия.

Фючърсите на показателя DJIA се намаляват с 0,7% (спад с 185 пункта), на необятният показател S&P500 - с 0,5% и на софтуерният показател Nasdaq100 - с 0,55% по-малко от час преди старта на действителната търговия на Уолстрийт (от 16:30ч. наше време). Трябва обаче да се има поради, че през предходната седмица показателите DJIA и S&P500 набъбнаха с по 4,3%, а показателят Nasdaq Composite - с цели 5,3%, парирайки огромна част от солидните загуби, регистрирани през предходните две седмици.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР