Футболното лято по традиция носи новини за сделки, а входящите

...
Футболното лято по традиция носи новини за сделки, а входящите
Коментари Харесай

Националите на България, които чакат трансфер

Футболното лято по традиция носи вести за покупко-продажби, а входящите и изходящи прехвърляния са безчет. Сред тях разумно има и такива с българско присъединяване. Вече станахме очевидци по какъв начин Димитър Митов пое към Шотландия, с цел да укрепи Сейнт Джонстън, а в това време Кристиян Малинов смени тимовете в Белгия и към този момент е част от Кортрийк. На собствен ред Андреа Христов мина в третодивизионния италиански Потенца, а Светослав Ковачев се обвърза с съветския първокласен Ахмат. Тепърва обаче се чакат още прехвърляния на родни играчи, които директно засягат селекционера Младен Кръстаич. 

Илия Груев

Единственият роден футболист, подвизаващ се в шампионатите от топ 4, може да поеме към гранда Аякс, само че договорката като че ли наподобява надалеч от завършване. От година насам отбранителният халф е свързван с клуба от Амстердам. През лятото на 2022 година всичко бяха единствено клюки и спекулации. 12 месеца по-късно авторитетният „ Кикер “ още веднъж свърза Груев с някогашния клуб на Йохан Кройф, а хипотетичната сума по договорката е към 4 млн. евро. През миналия сезон Груев бе главен състезател в отбора на Оле Вернер, записвайки общо 32 мача във всички шампионати. Сега като че ли обстановката е по-различна. Родният футболист бе в групата, само че не игра против Байерн на старта на сезона в Бундеслигата. Последните информации пък са, че немският клуб търси 5 млн. евро за отбранителния халф.



Кирил Десподов

Капитанът на Лудогорец към този момент разгласи обществено, че е е подготвен за нов трансфер зад граница. Офанзивният състезател към този момент бе в Каляри, игра чартърен сполучливо и в Щурм Грац. После пристигна офертата от Разград. Сега за подписа на Десподов се борят клубове от Европа, предложение има и от съветския „ раснодар. Логично обаче националът се цели високо, тъй като знае, че това е шансът му да опита още веднъж от европейския футбол и отряза руснаците. Засега най-малко остава загатка накъде ще поеме нападателят на " лъвовете ".

Валентин Антов

Централният бранител също може да поеме в нова посока. Националът е със статут на непотребен в „ Монца “, където не съумя да се наложи след прехвърлянето си от ЦСКА. Антов не се трансформира в точния човек за „ алените “ нито в Серия Б, нито по-късно при историческото влизане в елита. Въпреки това напролет треньорът Андреа Паладино даде късмет на родния състезател, с цел да запише общо 12 срещи за Серия А и Купата на Италия. Само преди седмица пресата на Апенините разгласи, че в „ Монца “ търсят разновидности за българина. Не е изключено той да бъде даден чартърен. В Италия Антов към този момент е добре прочут, откакто преди този момент игра чартърен и в „ Болоня “.

Георги Миланов

Очакван в Левски, опитният футболист остана надалеч от „ Георги Аспарухов “. А с привличането на Дарлан и Асими Фадига е повече от несъмнено, че двете страни гледат в разнообразни направления. Носителят на Купата на България със " сините " ще опита да си откри тим в чужбина, откакто през лятото договорът му с дубайския Ал Дафра, с който изпадна от елита. Интерес към Миланов има от Близкия изток, само че евентуално слуховете за завръщане при „ сините “ единствено разсеяха играча. Напоследък се приказва интензивно и за евентуална договорка с Ботев (Пд).

Андриан Краев

Халфът се показва впечатляващо през акцията, имаше осезаемо наличие в Левски и през миналата акция. Заговори се за интерес от маджарски клубове, а неотдавна се появи информация, че Спарта (Прага) следи изявите на снажния полузащитник. Предстоящите срещи с Айнтрахт в Лигата на конференциите могат да покачат както интереса към Краев, по този начин и цената му. На стадион „ Георги Аспарухов “ прозорливо се застраховаха против възможна продажба на играча, привличайки Дарлан от Гремио. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР