Футболният треньор Сашо Борисов получи званието Почетен гражданин на Радомир.

...
Футболният треньор Сашо Борисов получи званието Почетен гражданин на Радомир.
Коментари Харесай

Треньорът Сашо Борисов стана Почетен гражданин на Радомир

Футболният треньор Сашо Борисов получи званието Почетен жител на Радомир. То му бе връчено на днешния празник на града, в денят на Свети Димитър, от кмета Пламен Алексиев и ръководителя на Оценка за съвместимост Светослав Кирилов, след решение на Общинския съвет.

“Горд съм, че съм гражданин на Радомир”, съобщи Борисов от сцената в центъра на града.

“Невероятно самопризнание за мен и за моето семейство, по тази причина, че съм израснал в този град, живял съм и ще изживея старините си тук. Много съм разчувствуван от решението на кмета на града и на Общинския съвет. Изненадан съм, аз съм елементарен човек.

Чрез футбола този град съществува и би трябвало да съществува. Отново тима е в професионалния футбол, това е неоспорим триумф. Пожелавам му триумф. Това е огромен имидж за този дребен град, който непрестанно е в медиите. Помагам с каквото мога и при опция постоянно съм на стадиона, непрестанно разясняваме нещата с треньора Владимир Димитров”, сподели пред Дарик Сашо Борисов.

Той е роден на 22 юли 1955 година, стартира футболната си кариера в “Червено знаме”- Радомир. Сашо Борисов е първият радомирец в националния тим, за който има 13 мача. Шампион е на България и два пъти притежател на Купата на страната с ЦСКА.

Ръководил е като треньор всички детско- младежки тимове в школата на ЦСКА, както и мъжкия тим.

През тази година се означават 90 години проведен футбол в град Радомир.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР