Футболният съдия Борислав Колев остава за постоянно в ареста. Това

...
Футболният съдия Борислав Колев остава за постоянно в ареста. Това
Коментари Харесай

Футболният съдия с милионите от Хемус готов да разкрие схемата пред Рашков и Гешев

Футболният арбитър Борислав Колев остава за непрекъснато в ареста. Това реши Софийският апелативен съд. Колев е обвинен за изпиране на над 53 милиона лв. от парите за градежа на автомагистрала " Хемус ". Борислав Колев не присъстваше на правосъдното съвещание.

 Обвиняемият за чувалите с пари от автомагистрала Виж още

По време на първото съвещание, той припадна в правосъдната зала, до момента в който съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста. В Центъра за психологично здраве му бе сложена диагноза остра стресова реакция. Според обвиняването, Колев е взел участие в основаването на мрежа от компании, като набирал хора за фиктивни шефове. След това по сметките на тези сдружения били превеждани милионите за " Хемус ".От 18 юни 2020 година до 8 септември 2021 година били направени 52 тегления, като Колев е получил 53 060 861,00 лв., разясниха от прокуратурата.

Чрез брата на Борислав Колев, Иво бе предадена молба за среща с вътрешния министър Бойко Рашков и основния прокурор Иван Гешев. Борислав Колев желае да опише пред тях за цялата скица.

Досега Борислав Колев беше под домакински арест. Брат му Иво отхвърли да заяви детайлности по тази причина какво знае футболният арбитър, само че стана ясно, че са забъркани високопоставени хора.

В 13 ч. министър Рашков ще участва на церемонията " Полицай на годината " и се допуска,че ще отговори на молбата на Борислав Колев.

От държавното обвиняване упрекнаха шефа на ГДБОП Калин Стоянов, че е оказвал напън над наблюдаващите делото прокурори да не стачкуват мярката на Колев и да смекчат обвиняването му в подмяна на негови показания, които да разкрият уредниците на схемата. Според прокуратурата Колев въобще не е желал да дава пояснения, а шефът на ГДБОП упрекнал прокурорите, че провалят делото. Така прокуратурата стартира следствие за оказан напън над прокурори, до момента в който в Министерство на вътрешните работи беше формирана кореспонденция за отвод от извършване на служебни отговорности.

Във връзка с следствието вътрешният министър Бойко Рашков сподели преди месец, че парите са минавали през банка, обвързвана с някогашния министър председател Бойко Борисов, а парите били изнасяни в сакове и чували.

Все още не е ясно на какво правно съображение милионите от държавното сдружение " Автомагистрали " са стигнали до компаниите, чиито пълномощници са ги теглели от банката и са ги предавали в чували на Колев. Не е огласявано и по чия повеля те са давали парите навръх Колев.

Миналата седмица юристът на Колев изиска прокуратурата да уточни кое е първичното закононарушение, с което са набавени парите за чието изпиране е упрекнат клиентът му. Според него петте компании, от чиито сметки са изтеглени 53-те млн. лева са имали наети служащи, техника, строили са на обекти, отвън " Хемус " и са учредени още през 2008 година и 2012 година

Според прокуратурата обаче " Водно строителство - Благоевград " не е имало потенциал да извърши договорите си с " Автомагистрали " и по тази причина милионите са преведени на " Булстрой ИГ ", откъдето парите са отишли по сметки на петте сдружения, следени от Колев. Обвинението твърди, че един от пълномощниците за тегленето на сумите бил открит от обвинения пред център по хемодиализа в Монтана. Самият Колев, до момента в който миел колата си на автомивка, споделил на един от очевидците да търси роми за подставени лица, а за компании желал в наименованието да има " билдинг " и " строй ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР