Футболните клубове в Пловдив се обединиха с искане децата от

...
Футболните клубове в Пловдив се обединиха с искане децата от
Коментари Харесай

Пловдивските клубове искат школите им да подновят тренировки

Футболните клубове в Пловдив се сплотиха с искане децата от школите им да стартират тренировки.

Те се обръщат отворено писмо до институциите:

" До Министъра на младежта и спорта господин Красен Кралев,

До Министъра на опазването на здравето господин Кирил Ананиев,

До Областния шеф на град Пловдив госпожа Дани Каназирева,

До Директора на РЗИ град Пловдив доктор Ваня Танчева,

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Със Заповед номер РД-09-371/03.05.2020 година, на Министъра на спорта на Република България бе позволено упражняването на самостоятелни спортни занимания навън при спазването на всички противоепидемични ограничения.

Съгласно същата те (сппртните занимания) могат да се организират на открити спортни обекти (стадиони, тенис кортове и др.), при наложително съблюдаване на отдалеченост от минимум 2,5 метра сред обособените спортуващи.

Ние сме представители на професионални и аматьорски футболни клубове и в това си качество под наше управление упражняват и се образоват стотици деца и юноши.

Повод за писмото ни е цитираната нагоре Заповед с която е позволено упражняването на самостоятелни спортни занимания навън при съблюдаване на съответни ограничения.

При тълкуването на подзаконовия нормативен акт оставаме с усещане, че всеки може да тренира свободно всевъзможен тип спорт, стига да се намира на минимална отдалеченост от 2,5 метра от друг/и спортиващи лица при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

Уверени сме, че сте добре осведомени с футбола като спорт и игра, само че все пак бихме желали да споделим с вас, че подготовката/тренировката по футбол има доста разнообразни аспекти, като да вземем за пример самостоятелна техническа работа, съгласуваност, физическа подготовка и други, които могат да се упражняват независимо от състезателите, сложени даже и в група, в случай, че същите се намират на минималното позволено разстояние. Категорично заявяваме, че при провеждането на подготвителен развой по футбол не е наложително в същия да е включена игра, а в противен случай. Има безчет извършения, които могат да развиват състезателите ни в механически и физически аспект, което е значимо за футболните им качества.

В тази връзка най-учтиво Ви молим да предприемете нужните дейности чрез които да позволите на хиляди деца да упражняват обичания си спорт по описания нагоре метод (като самостоятелна подготовка в групова среда) под надзора на ръководители и треньори и при съблюдаване на всички посочени от вас ограничения, включително без потребление на общи пространства (съблекални).

Противното би разделило обществото ни и би дискриминирало хиляди деца и юноши в България, като ги слагаме в по-неблагоприятни условия от другите спортисти, на които е позволено да спортуват при същите условия.

С УВАЖЕНИЕ

Футболен Клуб ПЛОВДИВ;

ПФК ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ;

ПФК МАРИЦА ПЛОВДИВ;

ПФК СПАРТАК ПЛОВДИВ;

ПФК БОТЕВ ПЛОВДИВ ". СНИМКА: botevplovdiv.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР