Тук просветата има стара история, нови идеи и много възможности

...
Тук просветата има стара история, нови идеи и много възможности
Коментари Харесай

Започва прием на ученици след VII клас в три атрактивни образователни направления в Средно училище Св. св. Кирил и Методий“ Бургас

Тук просветата има остаряла история, нови хрумвания и доста благоприятни условия

Престижното приблизително училище  " Св. св. Кирил и Методий “ Бургас е готово да посрещне новия випуск възпитаници, който ще възпита в традициите на богатата си просветна история. ще се реализира в профилите " Изобразително изкуство ", " Икономическо развиване ", " Софтуерни и хардуерни науки ". Във всички паралелки учениците учат британски език.

Припомняме, че от откриването си през 1886 година до през днешния ден учебното заведение е неразривно обвързвано с историята на просветителното дело в града. Към сегашния миг то е най-голямото в област Бургас. Този дом на учението е правоприемник и последовател на първото българско учебно заведение в града.

Обявените паралелки и тази година са широкоспектърни и оферират доста благоприятни условия за развиване след дипломиране. Ето какво ще учат бъдещите осмокласници:



Паралелката с профил „ Изобразително изкуство “ е единствената в региона. Важно за кандидатстване в паралелката
Заявление за полагане на изпит за инспекция на качествата по изобразително изкуство се подава от  21 до 31 май  в учебното заведение, в което ученикът приключва VII клас. Изпитът е на 24 юни 2024 година и ще се организира в СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ – Бургас.

Основната тактика в образователната стратегия по изобразително изкуство е ориентирана към образуване на повсеместен и изчерпателен интерес към достиженията на националната и международната художествена просвета, към стимулиране и разрастване на самостоятелния креативен капацитет на всеки възпитаник и самостоятелните му благоприятни условия за пълноценно себеизразяване в изкуството.

Обучението се организира в образователни ателиета по графика и живопис, декоративно-приложни изкуства, в профилирани ателиета по статуя, оборудвани с пещ за печене на керамика и с принадлежности за работа със скулптурни материали.

Учениците получават познания и профилирани на практика умения по съответния тип изкуство. Акцентът върху история на изкуството способства за солидната теоретична подготовка на учениците, за образуване на естетическата им сензитивност, критерии за изкуството, богата естетическата и обща просвета. Заниманията по компютърна графика и дизайн откликват на интереса на младежите към цифровото изкуство.

Училището разполага със лична изложба. По традиция непрестанно се поддържат групови и независими изложения както в постройката на учебното заведение, по този начин и в изложбени зали в Морското казино, в музеи, в изложбената зала на Съюза на художниците. Младите художници вземат участие в голям брой районни, национални и интернационалните състезания. Възможността за непрекъснати изяви подтиква концепциите и креативно себеизразяване на учениците.

Паралелка с профил „ Икономическо развиване “

Стратегията, заложена в образователната стратегия по география и стопанска система е с теоретична и приложна устременост: учениците да осмислят смисъла, мястото и ролята на географските познания като съществена и неотменна част от световните проблеми на съвремеността, образованието им да способства за образуване и повишение на тяхната географска просвета, за реализиране на подготвеност за ползотворно присъединяване в публичния живот.

Основните модули в образователната стратегия са: естествена и филантропична география на света, историко-географски райони, география на България, приложна география, картография, стопанска система.

Широкоспектърна е досегашната реализация на приключилите профилираната паралелка по география и стопанска система. Зрелостниците ще могат да аплайват с оценката от Държавния зрелостен изпит по география и стопанска система за редица специалности във висшите образователни заведения: „ Туризъм ”, „ Геология ”, „ География ”, „ Регионално развиване и политика ”, „ История и география ”, „ Социална педагогика ”, „ Политология ”, „ Международни връзки ”, „ Бизнес администрация ”, „ Публична администрация ”, „ Икономика на защитата и сигурността ”, „ Маркетинг ”, „ Стопанска логистика ”, „ Финанси ” и доста други.

Паралелка с профил „ Хардуерни и софтуерни науки “

Обучението в това направление цели:

Да ориентира учениците в главните посоки за приложение на информатиката като интердисциплинарна просвета в актуалното световно обвързвано общество.

Да развива аналитичното и изобретателното мислене на учениците при търсенето и намирането на софтуерни решения.

Да приготвя учениците към реализиране на високи резултати на конкурсните изпити във висшите образователни заведения и професионалната им реализация в софтуерния бизнес.

Училището разполага със модерна, подобаваща техника за асимилиране на познания и придобиване на компетентности в областта на ИКТ: две новооборудвани терминални зали, четири компютърни кабинета, мултимедия.

Завършилите профила могат да се осъществят в областта на IT бранша и електронните медии, да правят креативна и приложна активност в региона на мултимедийните осведомителни и уеб технологии, да създават софтуерни и арт артикули на модерно равнище. Зрелостниците ще могат да аплайват за редица специалности във висшите образователни заведения: „ Софтуерно инженерство ”, „ Съдебни инженерно-технически експертизи ”, „ Техническа сигурност и електротехническа експертиза ”, „ Инженеринг и употреба на енергийни системи ”, „ Приложна информатика и уеб дизайн ”, „ Бизнес осведомителни технологии ”, „ Интегрирани компютърни системи и комплекси ”, " Мултимедийни технологии и уеб дизайн ” и доста други.

За повече информация: СУ„ Св. св. Кирил и Методий “ гр. Бургас, тел: 056 846034 или посетете уеб страницата - 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР