Футболните клубове дават най-много пари за заплати на играчите си,

...
Футболните клубове дават най-много пари за заплати на играчите си,
Коментари Харесай

Вижте колко харчат за заплати отборите от топ 5 първенствата на Европа

Футболните клубове дават най-вече пари за заплати на играчите си, демонстрира изследване на Sporting Intelligence за 2019 година, обхващащо още елитни дивизии на спортове като NBA, NFL и MLB. Изследвани са 350 тима и резултатите демонстрират, че отпред по заплащане на заплати са Барселона и Реал Мадрид.
 Барселона, Реал Мадрид и Ювентус дават най-високите заплати в спорта Каталунците са номер 1 със приблизително 11.5 милиона евро заплата на футболист (с данъците), а Лионел Меси получава годишно 58 000 000. Реал Мадрид е доста близко на втората позиция със приблизително заплащане от 10 милиона, а трети от Ла Лига по този индикатор е Атлетико (Мадрид) с 6.5 милиона, което е доста усъвършенстване спрямо предходната година. Тогава " дюшекчиите " бяха 52-ри в същото изследване по разноски за заплати, а в този момент са 17-и.



В Премиър лийг отпред по хонорари измежду клубовете са Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, следвани от Ливърпул с разлика под 1 милион паунда. Шефийлд Юнайтед е с най-ниски разноски за заплати на Острова, само че пък харчи два пъти повече за тях от последния по този индикатор в Ла Лига - Осасуна. Също е любопитно да се означи, че отбор като Кристъл Палас раздава по-щедри хонорари от грандовете Валенсия и Севиля.



В Серия " А " Ювентус е надалеч пред всички останали и в действителност е на трета позиция за всички спортове след Барселона и Реал Мадрид със междинен годишен разход от 9.4 милиона евро. В Италия ненапълно е необичайно, че Рома е на втора позиция, а Интер е трети.



Във Франция предстоящо Пари Сен Жермен е надалеч пред съперниците си в това отношение, като единствено пет клуба отделят най-малко 1 милион евро за заплати на играчите си.



Байерн (Мюнхен) господства по сходен метод в Германия, плащайки съвсем двойно повече от втория по този индикатор Борусия (Дортмунд).



Колаж и таблици: marca.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР