Футболната федерация на Австралия издаде доживотни забрани на двама привърженици

...
Футболната федерация на Австралия издаде доживотни забрани на двама привърженици
Коментари Харесай

Доживотни забрани за побоищата по време на футболното дерби на Мелбърн

Футболната федерация на Австралия издаде доживотни забрани на двама последователи на Мелбърн Виктори – клуб от локалната професионална А-лига, откакто нахлуха на терена по време на градското дерби с Мелбърн Сити. Навлизането им на игрището се оказва дребен проблем на фона на това, че един от почитателите изкърти железна кофа и с нея удари по главата вратаря на противниковия тим Том Глоувър. Федерацията на страната добави, че няма пълномощия и за интернационалните мачове, само че ще препрати имената и данните от пийпълметрията им до други футболни организации.

Глоувър беше откаран в болничното заведение със разтърсване на мозъка и пострадвания по лицето след удара от нахлулия последовател. Главният арбитър на мача Алекс Кинг също пострада в мелето, а близо 150 души се озоваха на игрището в събота вечерта. Охраната на мача, прекомерно малко за градско дерби от подобен диаметър, нямаше по какъв начин да реализира какъвто и да е надзор.

Футбол Австралия, както е точното име на локалната федерация, излезе с изказване във вторник, в което се споделя, че е провело следствие и е наложила доживотна възбрана за всички действия, свързани с футбола на 23-годишен мъж, който към този момент е упрекнат от полицията на щата Виктория в нарушение на публичния ред. Доказано е, че въпросният човек навлиза на терена без позволение, взима железна кофа в ръце, а дейностите му съставляват освен заплаха за реда, само че и за здравето на хората към него. В резултат на цялата бърза процедура, той няма да бъде допускан до каквито и да било футболни задължения.

Федерацията също по този начин изясни, че различен мъж – на 19 години, също упрекнат от полицията, е получил доживотна възбрана за " влизане в игралното поле без позволение и присъединяване в вълнения, които са предизвикали вреди и е имало възможност от застрашаване на живота на други хора``.

" Действията на въпросните две лица, както и на други хора, озовали се без причина на терена, са изцяло неприемливи и с това тяхно държание те в никакъв случай няма да бъдат добре пристигнали в нашия спорт ", съобщи изпълнителният шеф на централата Джеймс Джонсън в особено изказване до медиите.

Двамата мъже, за които се приказва, както и още един, са били през вчерашния ден през целия ден в полицейското ръководство за разпит. След това те са били пуснати под гаранция, а през февруари ще се изправят пред съда в Мелбърн, с цел да чуят обвиняванията и възможните присъди.

Видео от обществените мрежи демонстрира по какъв начин срещата, провеждаща се на стадион AAMI, e прекъсната към 20-ата минута, а нападателен последовател удря с железна кофа вратаря Глоувър по главата, до момента в който в това време голяма навалица се събира на мястото на случая. Въпреки шевовете, които му бяха направени по лицето, Том Глоувър през вчерашния ден беше на тренировката на тима на Мелбърн Сити.

Обстановката се наелектризира много преди мача, като още преди играчите да излязат на терена, почитателите и от двете страни хвърляха факли по терена. Това държание продължи и по време на мача, само че обстановката ескалира, когато полетя факла и тя удари оператор на телевизионна камера. По-късно Глоувър подвигна друга ракета от земята и я хвърли назад в трибуните, откъдето беше пристигнала. И това предизвика нахлуването на публиката.

Наказания ще има и за Мелбърн Виктори, който като клуб също би трябвало да изясни аргументите за случая, както и за какво като домакини не е основал нужната организация по сигурността.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР