Футболистите на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард публично

...
Футболистите на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард публично
Коментари Харесай

Рашфорд и Лингард се замесиха в скандал с рапъра Уайли

Футболистите на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд и Джеси Лингард обществено обявиха, че не утвърждават никаква форма на дискриминация, расизъм и антисемитизъм, откакто бяха мощно подложени на критика поради появиха се в неделя тяхна фотография след с английския рапър Уайли.

Рапърът Уайли, чието същинско име е Ричард Кайли Кауи, на два пъти е бил блокиран в обществената мрежа “Туйтър” поради разпространение на език на омразата, а през 2020-а бе изоставен от целия си мениджърски екип след нова порция антисемитски изявления от негова страна.

В неделя той разгласява своя фотография с двамата играчи от Дубай, където Манчестър Юнайтед е на подготовка поради паузата в европейските шампионати. Малко по-късно въпросното изображение бе изтрито от “Инстаграм”, само че се появи в изданието “Джуиш Хроникъл”, където Уайли бе наименуван “опозорен”.

" Бих желал да подчертая, че не утвърждавам дискриминационния език или държание под никаква форма, ориентирани към еврейската или друга общественост. Вярвам, че оправянето с антисемитизма в и отвън играта изисква по-голямо внимание и би трябвало да бъде част от позицията на футбола срещу расовата дискриминация ", разяснява Маркъс Рашфорд.

Подобно изказване направи и Джеси Лингард, който също изрази позиция ориентирана срещи всякаква форма на расизъм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР