Футболистите на Ботев (Нови пазар), които получиха червени картони на

...
Футболистите на Ботев (Нови пазар), които получиха червени картони на
Коментари Харесай

Тим от Трета лига заплаши да напусне първенството заради тежки наказания

Футболистите на Ботев (Нови пазар), които получиха червени картони на срещата с Тополи 2010 (Тополи) бяха сурово осъдени от Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС-Варна. Както вестник „ Шуменска заря “ писа в броя си от понеделник, на срещата с Тополи 2010, играна в събота, основният арбитър Борис Попов демонстрира по 2 жълти картони – равняващо се на червен картон на Йордан Миленов и Николай Илиев-Пурата при резултат 0:0. Според състезателите и управлението на ФК “Ботев “ (Нови пазар) капитанът на тима Йордан Миленов е оспорил решението за корнер на рефера Борис Попов, откакто топката е напуснала игралното поле след игра на играч на домакините от варненското село Тополи. За това оборване състезателят на Ботев (Нови пазар) е украсен с втори жълт картон, а наказването му от Дисциплинарната комисия е отнемане от спортни права за 3 срещи на съображение Чл. 22, ал 2 „ а “ и „ к “.
(Член 22. (1) За нарушавания, за които е планувано наказване премахване от футболен мач с червен картон (било то глобени от съдията или след това открити по надлежния ред), на състезателите се постановат и следните типове дисциплинарни санкции: - прекъсване на правата за избран брой футболни срещи или за избран интервал от време; и - санкция.
а/ Повторно предизвестие жълт картон за дадена среща.
к/ Обида на длъжностно лице.

Наказанието на Николай Илиев-Пурата е също за оборване решението на рефера. При осъществен недодялан фаул - украсен с жълт картон напълно резонно, футболистът на Ботев (Нови пазар) е изискал пояснение от рефера – „ за какво има двоен критерий при отсъждането на нарушаванията за домакините и гостите “. За това си действие получава втори жълт картон, а наказването на Дисциплинарната комисия е отнемане от спортни права за 1 среща на съображение Чл. 22, ал 2 „ а “ (втори жълт картон за дадена среща).

Наказание получи и треньорът на Ботев (Нови пазар) Радостин Димов – възбрана да управлява тима за 2 срещи и финансова глоба от 250 лева на съображение Чл. 34, ал 1, т. 2 и т. 5 от Дисциплинарния устав.

Член 34. (1) Старши треньор, треньор, имащ право да участва на аварийна или спомагателната пейка, се санкционира със възбрана за извършване на функционалности като треньор, както и с санкция, за осъществени нарушавания по време на срещата, в това число през почивката, или директно след края на срещата, както следва:

2. за засегнатост или а непристоен жест към длъжностно лице, служебно лице и/или фенове, нарушителят се санкционира със възбрана за извършване на функционалности като треньор за до 3 (три) срещи и с санкция в размер на 2000 (две хиляди) лева;

5. за своеволно нахлуване на терена нарушителят се санкционира с отнемане от право да извършва функционалности от името на тима за 1 (една) среща и с санкция в размер на 1000/хиляда/ лв..
Наказание от 1 среща получи и футболиста на „ Устрем Д “(Дончево) Любомир Колев за втори жълт картон на срещата с „ Волов “(Шумен).

Потърсен за коментар на решенията на Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС-Варна старши треньорът на Ботев (Нови пазар) Радостин Димов сподели: „ Да, в действителност влязох на футболния терен в село Тополи, само че след недодялан фаул против наш играч и почнало всеобщо сборичкване сред футболистите. Не е ли обикновено да се влезе и да се укротят пристрастеностите на състезателите, преди да са станали още по-грозни подиуми и неприятности? Аз отидох да ги разтърва нашите момчета да не вършат панаири. Тогава реферът към този момент се чудеше какво да направи, тъй като, повярвайте ми, беше крепко оплескал мача.

Казах му: " свири завършек на мача, че тука ще стане нещо непредвидено ". Той ме послуша и даде завършек на мача. Какво неприятно съм направил, откакто съм навлязъл на терена? Само аз ли влязох? Ама наказването е единствено за мен. Нямам коментар на обстановката. Решенията на Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС-Варна за мен са тенденциозни, с което ни убиват желанието за по-предно класиране в групата – сподели още Радостин Димов – старши треньор на Ботев (Нови пазар).

Футболисти и ръководители на ФК “Ботев “ (Нови пазар) са още по крайни, че това решение на Дисциплинарната комисия може да докара до преустановяване на присъединяване на тима в Североизточната трета лига, решение за което може да се вземе още преди срещата с Хитрино, която би трябвало да се играе в събота от 14,00 часа на градския стадион „ П.Волов “ в Шумен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР