Футболистът на АПОЕЛ Никозия Георги Костадинов говори специално пред Дарик

...
Футболистът на АПОЕЛ Никозия Георги Костадинов говори специално пред Дарик
Коментари Харесай

Георги Костадинов: Има какво да дам на националния отбор

Футболистът на АПОЕЛ Никозия Георги Костадинов приказва особено пред Дарик радио. Българинът показа, че задачата преди АПОЕЛ постоянно е да се бори за шампионската купата и Купата на страната. Полузащитникът добави, че съгласно него в националния тим би трябвало да се викат най-заслужилите футболисти, както и че завръщане в България по-скоро би било от сантимент към Левски.

" Целта пред Апоел постоянно е да се бори за шампионска купа и Купа. Миналата година останахме на една крачка от спечелването на купата, само че травми ни попречиха. През тази година популярност богу се представяме на още по-добре равнище и сме доста непрекъснати и съм сигурен, че в края на сезона ще финишираме преди всичко ", стартира Костадинов.

" Чувствам се чудесно. Добрата ми форма считам, че се дължи първо на това, че съумях да направя за първи път от две, три години подготовка с тима. Тренировъчният развой с господин Рикардо Са Пинто е на доста високо равнище и считам, че тази година освен аз, само че и целият тим се любува на футбола, който играе ".

" Тъй като старши треньорът ни получи много солидно наказване и циркулираха някои имена в медии, в това число и това на господин Стоилов, само че нищо повече от това не знам. Смятам, че сегашният треньорски щаб се оправи съвършено, макар наказването на треньора и в последните 12 мача, имаме 11 победи, което е много сладкодумен отговор. Имаше случай по време на дерби с Аноторзис. Старши треньорът ни бе осъден за четири месеца. Вече по-голямата част от наказването изтече, само че то по никакъв метод не въздейства на играта и на формата на тима ", сподели Костадинов.

" Ако се гледа представянето на футболистите, считам че сигурно има какво да дам на националния тим. Националният тим въпреки всичко е чест за всеки един футболист и най-високото равнище, на което можеш да стъпиш. Оттук нататък всичко е в ръцете на старши треньора, един добър треньор, който считам, че е по-добре осведомен от всеки с равнището на Апоел и кипърския футбол, защото Илиан Илиев-младши играеше до неотдавна в Кипър. Смятам, че както и всеки човек, който схваща от футбол, считам, че в националния тим би трябвало да се викат най-заслужилите футболисти, не най-младите, не най-опитните. Най-заслужилите съгласно мен моментната форма и положение, тъй че считам всеки един футболист, който покаже добра игра, положително равнище, заслужава своя късмет ", добави полузащитникът.

" Истината е, че на всички места футболът се развива с бързи темпове, за разлика от България, за жалост. Дори Кипър към този момент, в случай че погледнем ранглистата на ФИФА, е преди България. Клубните тимове имат по-висок коефициент и това е задоволително показателно. Инфраструктурата, доста средства се отделят за нея, което оказва помощ за развиването на футбола. Надявам се с тези игрища, които направиха в Пловдив и този, който стартира да се прави за ЦСКА, уповавам се някой ден и на Левски да се направи нов стадион, защото тези тимове, те го заслужават и това ще помогне фрапантно за развиването на българския футбол ", сподели той пред dsport и Дарик радио.

" Честно казано предвид на функционалното ми положение и формата, считам, че умерено мога да играя още няколко години в чужбина, защото физическите ми параметри са доста положителни, само че връщане в България по-скоро би било обвързвано със сантимент към Левски, където съм изкарал много страхотни моменти и е постоянно чест да считам, че освен за мен, само че и за всеки един футболист, да играе за тима от " Герена " ".

" Футболът е едно малко затворено общество, информацията много бързо циркулира и плюс това се интересувам от процесите във водещите тимове. Лично видях за какъв подготвителен развой става въпрос в Левски по време на лятната пауза. Смятам, че старши треньорът Николай Костов е доста добър експерт, бих споделил даже отличен експерт и считам, че приготви тима доста добре за значимите евротурнири, само че истината е, че с цел да се бори Левски за освен това, би трябвало да има доста по-голяма дълбочина в състава. Няма по какъв начин в тим с 13, 14 индивида, от които част млади, друга част нови чужденци, на които им е нужно време за акомодация, да искаш да се бориш за купа. За страдание това са действителностите. Тези финансови компликации притискат тима да успее да се доразвие ", показа Костадинов.

" Смятам, че бюджетите много разнообразни. При нас има 20 футболисти, които могат да играят в главния състав. Имаме футболист, който е печелил Лига Европа, футболист, който е печелил Шампионска лига. Доста опитни футболисти. При травма на някой главен футболист, постоянно има кого да го замести през този сезон. Но всичко това е обвързвано с финанси както се споделя. В момента единственото, което приближава двата тима, са двете невероятни публики ". " Пожелавам на всички хора да бъдат живи и здрави. Да посрещнат радостно Коледните празници, да се опитат да резервират позитивното в себе си и да се концентрират върху него, а не върху отрицателните оттенъци на всекидневието ", сподели халфът.

" Винаги съм отделял съществено внимание на образованието си и за благополучие съумях да завърша преди няколко години висшето си обучение в Софийски университет. Завърших право, което е едно от нещата, с които най-вече се гордея, защото не ми беше по никакъв начин елементарно да комбинирам образованието с футбола в чужбина, защото хората ми заплащат заплата и съм задължен да се откомандировам при всяко тяхно условие, само че все пак съумях да намеря време, съумях да срещна поддръжка от управлението в тимовете, в тимове, които играех, и съумях да завърша, което е голяма наслада за мен ", добави някогашният футболист на Левски, Лудогорец и Берое.

" Първо, не считам, че скоро ще се откажа. Второ, правното обучение считам, че може във всяка една сфера да ми свърши добра работа, в това число и във футбола, тъй че това, което във футбола има огромен дефицит, е точно на образовани хора, на хора, които в това време имат и опит като футболисти ", приключи Костадинов.

Новините на Dsport и във Фейсбук, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР