Фурната присъства в почти всеки български дом, но ние не

...
Фурната присъства в почти всеки български дом, но ние не
Коментари Харесай

Само опитните домакини знаят за тези тайни функции на фурната

Фурната участва в съвсем всеки български дом, само че ние не знаем или не се сещаме за доста от скритите ѝ приложения. Познаваме най-важните благоприятни условия на уреда, само че би трябвало да знаем, че той ни дава доста повече от печенето на ястието. Функциите на уреда са доста потребни и също така ще ни икономисват време и пари. Ето кои са най-интересните приложения на модерната фурна.

Скритите функционалности на фурната са тайните варианти на нашето кухненско съоръжение. Често пъти не ги използваме, тъй като не сме наясно, че оборудването в домовете ни може да ни спести време и пари и даже да улесни почистването на фурната. Модерните, качествени фурни оферират на потребителите разширени благоприятни условия, които мъчно се виждат на пръв взор.

Голямо улеснение са автоматизираните стратегии за подготвяне на храна. Благодарение на тях не се постанова да помним какъв вид и температура би трябвало да изберем с цел да изпечем кекс или руло. Самото устройство ни подсигурява, че храната се подготвя при оптимални условия, тъй че рискът от препичане или недопичане на храната е понижен.

 фурна

Печенето може да бъде доста по-приятно и с помощта на т. нар вградена готварска книга. Новите домашен уреди постоянно ни оферират опция, с помощта на която към този момент не се постанова да мислим какво и по какъв начин да сготвим. Винаги имаме на разположение подготвени предписания, което ни икономисват доста време и старания. Можем също да прибавим наши лични предписания и хрумвания за готвене. 

Истинският шлагер при скритите функционалности на фурната обаче е опцията да печем две разнообразни ястия по едно и също време. Като образец може да се даде печене на месо и картофи в две обособени камери и температури. Струва си да ревизирате дали вашата фурна предлага такава опция, тъй като ще ви разреши да спестите време и да намалите сметките си за електричество.

Пиролиза: скритата функционалност на фурната улеснява поддържането ѝ чиста

Функцията за пиролиза може доста да ни улесни да поддържаме вътрешността на устройството чисто. Това е специфична стратегия на фурната, която след заключване на вратата загрява оборудването до температура от близо 500 градуса по Целзий, с цел да може да се почисти от упорити замърсявания и мазнини.

 фурна

Благодарение на пиролизата ще се отървем даже от полепналите останки от храна, които мъчно бихте извадили ръчно от фурната. Тази алтернатива безусловно за 2-3 часа безусловно ще ги трансформира в пепел, която по-късно ще би трябвало да се почисти от фурната.

Как да спестите време и пари, като употребявате фурна?

Пиролизата е скрита функционалност на фурната, която се среща най-вече във фурните от висок клас. Въпреки това има способи да улесним ежедневното печене, даже в случай че оборудването в дома ни е малко по-старо. За тази цел си коства да употребявате парещ въздух, който разрешава на въздуха да се разпределя отмерено вътре в устройството, тъй че ястието да е готово още по-бързо.

 фурна

Също по този начин не забравяйте постоянно да затваряте деликатно вратата на фурната и да не я отваряте без потребност. Струва си да се опитате да обърнете храната дейно. Това е доста значимо за спестяването, защото даже малко парещ въздух ще накара оборудването да черпи повече електрическа енергия.

За да спестим пари, можем да изключим фурната и в самия завършек на времето за печене. Това значи, че нашето кухненско съоръжение към този момент няма да употребява електрическа енергия, а високата температура ще помогне на ястието да се затопли или допече.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР