Френското правителство ще разположи близо 100 00 служители на силите

...
Френското правителство ще разположи близо 100 00 служители на силите
Коментари Харесай

Разполагат 100 000 служители на реда във Франция заради очаквани нови протести

Френското държавно управление ще разположи близо 100 00 чиновници на силите за сигурност поради предстоящите митинги тази събота. Това заяви министър-председателят Едуар Филип. Айфеловата кула ще остане затворена на следващия ден.

Мобилизация на " жълтите жилетки ", само че и на силите за сигурност във Франция. За събота са планувани нови митинги в Париж и управляващите не изключват нови всеобщи вълнения, сходни на тези от 1 декември.
Едуар Филип, министър-председател на Франция: Разполагаме с информация, а и към този момент имаме опит от предходната събота, че огромен брой хора ще дойдат в Париж, не с цел да стачкуват спокойно, а с цел да се конфронтират, да нападат силите на реда и да протягат ръка на нашите знаци. Това е шокиращо.  Макрон отстъпи пред митингите на Макрон отстъпи пред митингите на "жълтите жилетки "
Малка френска победа в Брюксел за пакета подвижност и огромен компромис в Париж. Френското държавно управление отстъпи пред всеобщите митинги и отсрочи въвеждане...

Сред ограниченията, които френското държавно управление ще предприеме, е разполагане на 12-тина бронирани коли на жандармерията, които се употребяват в градовете в извънредно редки случаи.
Едуар Филип, министър-председател на Франция: Мобилизирали сме забележителен брой служители на реда. В Париж те са осем хиляди и това е много повече в сравнене с предходната събота. Общо в цяла Франция те ще бъдат 89 хиляди, а не 65 хиляди. Това в действителност е изключителна готовност, тъй като не желаеме за следващ път републиката, институциите и сигурността на обществото да бъдат сложени в заплаха.
Като защитна мярка на следващия ден Айфеловата кула още веднъж ще остане затворена. Компанията - оператор дава обещание да възвърне парите от закупените билети.

 Айфеловата кула остава затворена поради митингите на Айфеловата кула остава затворена поради митингите на "жълтите жилетки " в събота
Айфеловата кула в Париж ще бъде затворена в събота поради митингите на "жълтите жилетки ", заяви през днешния ден компанията оператор на кулата, съобщи Франс прочие..

В същия ден няма да работят още седем музея и исторически обекти в столицата, измежду които операта, Лувърът, музеят Орсе, музеите Гран и Пти пале.

Същевременно префектурата на Париж насочи апел за затваряне и на магазините на " Шан-з-Елизе ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР