Френското правителство реши да удължи днес с два месеца, до

...
Френското правителство реши да удължи днес с два месеца, до
Коментари Харесай

Франция удължава до 24 юли извънредното положениe

Френското държавно управление реши да удължи през днешния ден с два месеца, до 24 юли, изключителното санитарно състояние, въведено поради епидемията от Ковид-19, съобщи Франс прес, като се базира на министъра на опазването на здравето Оливие Веран.

Извънредното санитарно състояние е в действие от 24 март в страната и се предвиждаше то да бъде анулирано на 23 май . Но управляващите са решили, че това би било прибързано и че рисковете за ускорение още веднъж на епидемията ще бъдат огромни при положение на внезапно прекратяване на настоящите ограничаващи ограничения. Това се показва в план на нормативен акт, обсъждан през днешния ден от френското държавно управление, който ще бъде обсъждан в понеделник в Народното събрание.

Текстът показва по-специално и при какви условия хората, идващи във Франция и инфектираните с вируса, ще би трябвало да бъдат сложени под карантина.

Пътниците до Франция, включително и френски жители, връщащи се вкъщи, ще бъдат сложени в наложителна двуседмична карантина, когато дойдат на френска територия, като мярката цели закъснение на разпространяването на вируса, добавя Ройтерс, като цитира Оливие Веран.

В плана на нормативния акт се приказва и за въвеждане на " осведомителна система ", касаеща болните и тяхното обграждане, като продължителността на тази система ще бъде една година, прибавя Франс прес.

Във Франция излизането от изолацията ще стартира на 11 май. Днес френският здравен министър съобщи, че хората ще би трябвало да се научат да живеят за известно време с вируса.

Във Франция от Ковид-19 починаха 24 594 души, като това са данните от през вчерашния ден вечерта. Очаква се довечера те да бъдат обновени.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР