Френското правителство е представило вчера вечерта план за регулиране на

...
Френското правителство е представило вчера вечерта план за регулиране на
Коментари Харесай

Френското правителство представи план срещу свръхтуризма

Френското държавно управление е показало през вчерашния ден вечерта проект за контролиране на туристическите потоци, с акцент най-много върху пиковете на посещаемост, които заливат туристическите уеб сайтове през някои моменти от годината, съобщи Франс прес.

" Франция е водеща туристическа дестинация в света, само че има остра липса на данни. По тази причина ще създадем национална обсерватория на огромните туристически обекти, с цел да бъде основана осведомителна база и споделени индикатори, които ще улеснят аналитичната работа по отношение на туристическите потоци ", Това съобщи в изявление за " Фигаро " Оливия Грегоар, делегиран министър за търговията. 

За тази цел до края на 2023 година ще бъде направено практическо управление от работна група, включваща представители на институциите, откриватели, професионални федерации, която да дефинира понятията " свръхтуризъм ", " свръхпосещаемост " и " пикове на посещаемост " за едно по-добро схващане на този феномен.

Комуникационна акция " с инфлуенсъри " ще разреши да се осведомят задграничните и френските клиенти за проблемите, с цел да могат да бъдат по-добре разпределени потоците и туристическите практики, се показва в официално съобщение, публикувано от държавното управление.

Според Световната туристическа организация 95 на 100 от международните туристи посещават най-малко 5 на 100 от земната повърхнина, в това число Франция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във Франция 80 на 100 от туристическата интензивност е съсредоточена върху 20 на 100 от територията на страната, съгласно държавното управление.

Това води до редица последствия, измежду които покачване на цените на недвижимите парцели в туристическите зони и унищожителните последствия върху туристическите зони, без да се приказва за резултата на " отхвърлянето " на туристите от локалното население или даже опълчването на планове за туристическа инфраструктура. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР