Френският здравен министър Оливие Веран обяви смекчаване на приложенията на

...
Френският здравен министър Оливие Веран обяви смекчаване на приложенията на
Коментари Харесай

Здравното министерство на Франция отстъпи - отпуска някои мерки срещу COVID-19

Френският здравен министър Оливие Веран разгласи намаляване на приложенията на здравния пропуск , който се вкарва от през днешния ден, 9-ти август, осведоми. Това стана след следващи, когато близо 240 000 французи скочиха срещу  наложителния пропуск , необходим за навестяване на ресторант, културни обекти или пътешестване с трен.

Валидността на отрицателния тест на неимунизираните към този момент ще бъде 72 часа , разгласи министърът. Освен това ще бъде допустимо да се правят независими проби под надзора на здравен експерт, както и антигенни и писиар проби. Тяхната годност също ще бъде 72 ч. Здравният пропуск няма да се изисква за посещаване на общопрактикуващ доктор, само че в подмяна на това, ще се изисква в лечебните заведения, без това да бъде спънка за достъп до незабавни грижи.
 Конституционният съвет на Франция ще прегледа законността на COVID-сертификатите Конституционният съвет на Франция ще прегледа законността на COVID-сертификатите
Конституционният съвет на Франция - най -висшият орган, който дефинира сходството на новите закони на страната с нейния Основен зак...

В Италия също се състояха митинги против наложителния здравен пропуск. Около хиляда души  се събраха в центъра на Рим и скандираха “Без зелени пропуски ” и “Свобода ” . Хиляди стачкуваха и в Милано, като някои носеха значки във формата на жълти звезди с надпис “неваксиниран ”. Зеленият паспорт към този момент е наложителен в Италия за навестяване на кина, музеи, спортни зали и заведения за хранене на закрито.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР