Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан предупреди в неделя за

...
Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан предупреди в неделя за
Коментари Харесай

Франция вижда опасност от апартейд в Израел

Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан предизвести в неделя за риска от " дългогодишен апартейд " в , ако палестинците не съумеят да получат лична страна, заяви Агенция Франс Прес.
Льо Дриан е един от първите висши френски чиновници, който употребява термина " апартейд " във връзка с Израел, който яростно отхвърли всякаква политика на расова дискриминация, съобщи БГНЕС.
 Айфеловата кула ще приема гости от 16 юли Айфеловата кула ще приема гости от 16 юли
Айфеловата кула ще отвори още веднъж на 16 юли след няколкомесечно затваряне заради пандемията, заяви в четвъртък операторът на парижката...
Политикът деец направи това изявление в изявление за радио RTL и вестник „ Фигаро ” във връзка със конфликтите сред евреи и араби, избухнали в няколко израелски града по време на последния спор.
Насилието, което разкри тленен яд измежду израелските араби поради репресиите против палестинците в Йерусалим, разруши години на спокойно общуване в Израел.
„ Това е първият път и това ясно демонстрира, че в случай че в бъдеще имаме решение, друго от решението на две страни, ще имаме съставките на дългогодишен апартейд “, сподели Льо Дриан, употребявайки термина, описващ върховенството на белите над чернокожите в Южна Африка от 1948 до 1991 година Льо Дриан съобщи, че " рискът от апартейд е висок ", в случай че Израел продължи да работи " съгласно логиката на една страна ", само че също по този начин и в случай че се резервира статуквото.
" Дори статуквото създава това ", сподели той.
 Франция с нови строги ограничавания в обособени райони Франция с нови строги ограничавания в обособени райони
Няколко френски района, в това число Ил дьо Франс към Париж, ще бъдат обект на нов четириседмичен локдаун от на следващия ден. Училищата ще остан...
Той добави, че 11-дневният спор сред „ Хамас ” и Израел е посочил нуждата да се съживи умиращият кротичък развой в Близкия изток.
" Правим малко по малко ", сподели той, като изрази задоволството си, че американският президент Джо Байдън повтори поддръжката си за основаването на палестинска страна дружно с Израел.
Последната атака на Израел в отговор на ракетен обстрел от „ Хамас ” умъртви 248 души в линията Газа, в това число 66 деца, и рани над 1900, заяви министерството на опазването на здравето на „ Хамас ”. Междувременно ракети, изстреляни от палестински въоръжени групи против Израел, убиха 12 и раниха към 357 други, заяви израелската полиция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР