Френският скиор Давид Поасон е загубил едната си ска, след

...
Френският скиор Давид Поасон е загубил едната си ска, след
Коментари Харесай

Удар в дърво е довел до трагичния край на френския скиор


Френският скиор Давид Поасон е изгубил едната си ска, след което е минал през защитните заграждения и се блъснал в дърво с висока скорост, което е довело до гибелта му, заяви през днешния ден Френската ски федерация. Вчера 35-годишният Поасон почина при драматичен случай по време на подготовка в Накиска, Канада.

Поасон, който е бронзов медалист в спускането от Световното състезание през 2013-та година, се е готвил за кръга от Световната купа в Лейк Луис на 25-26 ноември. Французинът взе участие в Световната купа от 2004-та година насам, като предишния сезон стигна до първия си подиум, завършвайки трети в спускането в Санта Катерина. Французинът има и две участия на Зимни олимпийски игри, през 2010 и 2014 година, завършвайки надлежно на 7-мо и 16-то място в обичаната си дисциплинираност.

Трагичната гибел на Поаосон е 12-та в историята на професионалните ски и първа от 2001-ва година насам, когато неговият съотечественик Режин Каваню почина след високоскоростен конфликт с треньор в австрийския курорт Пицал. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР