Френският президент обвини Русия от трибуната на Общото събрание на

...
Френският президент обвини Русия от трибуната на Общото събрание на
Коментари Харесай

Макрон: Русия ни върна към епохата на империализма

Френският президент упрекна Русия от трибуната на Общото заседание на Организация на обединените нации, че провокирала " връщане на епохата на империализмите " с нашествието си в Украйна, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7037
" Поради тази причина от 24 февруари сме очевидци на връщане на империализмите и на колониите. Франция отхвърля това и ще търси настойчиво мир ", отсече френският президент. " Кой се държи през днешния ден като хегемон, в случай че не Русия ", попита президентът.

Тази седмица войната в Украйна ще бъде централна тематика в общополитическите диспути на високо ниво в международната организация.

Днес изказване ще направи украинският президент Володимир Зеленски. Той получи особено разрешение от страните членки да взе участие във форума посредством записана на видео тирада. Утре тематиката ще бъде разисквана от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на равнище външни министри.

" Тези, които в този момент си мълчат, обслужват несъзнателно или сътрудничат скрито на идеята на един нов империализъм, на един актуален цинизъм, рушащ нашия интернационален ред, без който мирът е неосъществим ", добави Макрон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР