Френският президент Макрон иска да вкара страната си във военния

...
Френският президент Макрон иска да вкара страната си във военния
Коментари Харесай

Георги Марков: На крачка сме от Трета Световна война

Френският президент Макрон желае да вкара страната си във военния спор сред Русия и Украйна на страната на украинците. Според него по този метод щяло да се подсигурява, че Русия няма да завоюва войната. Нещо повече - заплаши с нуклеарно оръжие Русия.

В Европа той е подкрепян от Полша, която се ръководи от няколко месеца от Доналд Туск, макар че той загуби последните парламентарни избори.

В цялата военна европейска картина България я няма, само че всичко, каквото се случи, директно ще ни засегне и нас.

Има ли заплаха светът да пламне в Трета Световна война поради безразсъдните случки на Емануел Макрон, какво се случва в Европа и Америка в същия подтекст - коментар на Георги Марков.

- Г-н Марков, преди два дни имаше среща в Берлин на Макрон, Шолц и Туск за решителна помощ на Украйна. Какво се реши на тази среща?

- “Ваймарския триъгълник “ на Германия, Франция и Полша искаше да покаже на тази среща единение по тематиката за войната в Украйна. По-малко приказки и повече деяние - сподели Туск. Ще въоръжаваме и оказваме помощ на Украйна до успеха.



Единство обаче няма и това се видя през вчерашния ден от знаковото изявление на президента Макрон в Le Parisien, в което е безапелационен, че в един момент Франция ще изпрати сухопътни войски в Украйна, тъй като не може да допусне Русия да завоюва войната.

Според Макрон Германия има друга стратегическа просвета и се пази от нуклеарна война, само че френската стратегическа просвета не се плаши от Русия, защото Франция има нуклеарен боеприпас. Той сподели и че не трябва да има боязън от Русия, защото тя не е международна мощ, а междинна мощ с нуклеарно оръжие и БВП по-малък от Германия и Франция.

Спомена, че няма да поздрави Путин, в случай че бъде определен и че на неговия ум са Балтийските страни, Чехия и Полша.

- Кога съгласно вас може да се чака намесата на Франция?

- Макрон не споделя това, само че е разумно да е скоро. Иначе, какво ще е свободата, като Украйна ще остане без народ? Според известния милиардер Дейвид Сакс, Джо Байдън е направил Русия два пъти по-силна и богата, а е вкарал Украйна в демографска злополука. Убитите и осакатени са близо половин милион и над 10 милиона избягали от страната. Илон Мъск пусна експлицитен пост в Х, че е склонен с тази теза. Такa че Макрон, в случай че е откровен в желанието да избави Украйна, би трябвало да бърза.

- Каква е реакцията на други страни в Европа?

- Италия реагира остро посредством Гуидо Крозето, военния министър, който сподели, че нито един от 60 милиона италианци не желае да върви на война и е срещу това групиране по тройки в Европа на тематиката Украйна. Подобно се изрече и външният министър Таяни.

В петък, на 15 март, на Националния празник, пред голямо голям брой Виктор Орбан на висок глас извика: “Война или мир. Унгарецът желае мир! “.

Австрийският канцлер Нехамер преди време сподели: “Стига с тази полуда, време е за мирни договаряния “.

Важно е да се знае, че на 17 април в Хърватска ще има парламентарни избори. Неочаквано президентът Миланович хвърля кърпата като държавен глава и се явява кандидат-премиер на опозиционен блок ляво-център,който евентуално ще победи Пленкович. Миланович, съгласно мен, ще стане министър председател. Той е против войната, наричайки я прокси война на американците. Така мислят и Фицо в Словакия и Кикл, бъдещият канцлер на Австрия. Ще има явно Централноевропейски Австро-Унгарски, аз му крещя, Съюз на мира, който ще поддържа апела на Папата за мир и Доналд Тръмп, който желае да спре войната.

- Добре, не блъфират ли Макрон и останалите ястреби предвид на проблемите вътре в страните им?

- Възможно е, защото Макрон губи към този момент на евровота с двуцифрен резултат от Льо Пен. Шолц е на 10% след Алтернатива за Германия, а Туск стана министър председател, само че загуби изборите с 5% от Качински. Той е ала-бала, като Химика наш - надвит на избори, а министър председател. Април поляците отиват на локални избори.

В Германия е забавно, че опозицията ХДС/ХСС е по-голям ястреб от Шолц и желае да праща ракети “Таурус “ на украинците. Това прави Алтернатива за Германия доста мощен състезател, тъй като е за диалог с Русия. Сара Вагенкнехт е за същото. Източна Германия не е за военна помощ на Украйна и това ще се види още септември след успеха на Алтернативата на районните избори в Саксония, Тюрингия и Бранденбург.

Лично аз мисля, че Макрон ще изпрати войски, с цел да стане патаклама и да помогне на Байдън с вероятно отсрочване на изборите в Америка и по този начин да изпревари успеха на Тръмп.

НАТО е защитителен съюз. Отделни страни могат да решат да пратят войски в Украйна и това не ангажира НАТО. Но сега, в който френски войски влязат и Русия удари без да й мигне окото Айфеловата кула, ще се задейства член 5 на Договора за НАТО. Затова мисля, че сме на крачка от Световна война.

Истината е, че Украйна не разполага към този момент с бойци, каквото и оръжие да се прати, няма кой да ги употребява. Лидерът на опозицията в Чехия Бабиш прочете от трибуната на Народното събрание данни, че 600 000 са избягалите млади украинци, подлежащи на готовност. За жал украинският народ беше обречен от лудостта на Байдън и Сорос да правят Украйна натовска страна, пренебрегвайки алената линия на Русия, която беше излъгана през 1990 година, че НАТО няма да се разшири на Изток и изтегли войските си от Германска демократична република, с цел да стане обединяването на Германия. Това го споделя Ребека Кафлър, офицер на Пентагона, считана за най-хубав експерт в материята за Русия.

Снощи в Охайо великият президент Тръмп направи грамаден протест и явно върви към победа на изборите. Тръмп е миротворец и ястребите ще се опитат да ескалират войната и по този начин да го слагат пред приключен факт. Той непосредствено сподели на множеството: “Ще има кървава баня за американската стопанска система, в случай че не бъда определен “.

Много е значимо, че придвижването MAGA на Тръмп превзе управлението на Националния Републикански комитет, а снаха му - чаровната Лара, е съпредседател.

- Във Facebook пуснахте пост с фрагменти от митинга на Орбан на 15 март. Доста е величествен, а Ройтерс сподели, че е имало 1000 души. На висок глас той сподели да превземем Брюксел...

- Специално отпущам на ПИК клипче, с цел да покаже по какъв начин медиите на Сорос лъжат и читателите ще преценяват дали да били 1000 или десетки хиляди на националния празник да чуят премиера. Аз също бях.

Орбан в действителност сподели, че това управление на Европейски Съюз, е най-слабото в историята на Европейски Съюз. Той счита, че Европейската десница би трябвало да завоюва Евровота. “Да пресушим блатото “ е мотото на огромния конгрес на Републиканската партия в Будапеща на 25 и 26 април СРАС. Тръмп ще направи видеообръщение, а Виктор Орбан ще го открие. На форума ще приказват още Вилдерс, бъдещият победител в Белгия Том Ван Грийкен и една дузина десни водачи от Европа и света. На 10 юни ще се събудим с друга Европа.

- Един футболен въпрос за избора на Гонзо. Били сте 15 години в управлението на Левски и вицепрезидент на БФС в последния прекрасен интервал на Българския футбол, когато се класирахме на Европейското в Португалия...

- С Гонзо се видях предходната година в Будапеща. Вечеряхме, сутринта преди мача кафе пихме. Желая му триумф! Той е законно определен за президент на БФС, за разлика от Денков, да вземем за пример, за който българите не са дали своят вот да ни става министър председател.

Гонзо печели конгреса на първи тур. Хубаво е, че Бербатов спорстменски го поздрави, което му отива. Конгреса избира президента, не Сорос или футболните агитки.

Гонзо беше освен огромен състезател, беше същински лидер, любим на милиони българи. Два пъти бе " Футболист на годината “, мина и през треньор. Като състезателен шеф на Левски докара това знамение Гара Дембеле, постигнахме паметни победи, по-късно бихме белгийския Гент, отнесохме и гранд като Спортинг Лисабон, а за една секунда изтървахме Лил, които станаха първенец на Франция.

Не знаел езици. Тогава да вземем да сложим за президент Царя, че той знае седем езика. Имало било по-успели от него в чужбина. Тогава да сложим пожизнено Стоичков! БФС си има Устав, утвърден от УЕФА, съгласно който Конгреса взема решение. И в петък той реши. Желая триумф на Гонзо.

Източник: Пик

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед23206Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед86816Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед90948Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед47199Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед22791Недялко Недялков: ГЕРБ стачкува против себе си! Няма съпротива - тя играе напълно в дневния ред на властта!Алтернативен Поглед164405Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128358Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед95661Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед90948Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91101Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:Последни
  • Източник: pogled.info

    СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


    Промоции

    КОМЕНТАРИ
    НАПИШИ КОМЕНТАР