Френският президент Еманюел Макрон заяви на турския си колега Реджеп

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви на турския си колега Реджеп
Коментари Харесай

Макрон предупреди Ердоган, че примирието в Сирия важи и за Африн

Френският президент Еманюел Макрон съобщи на турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган, че апелът на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации през уикенда за преустановяване на огъня на територията на цяла Сирия, също важи и за северозападния сирийски регион Африн, който е следен от сирийските кюрди, оповестява " Ройтерс ".

Турция изпрати специфични полицейски елементи в Африн по-рано през днешния ден за " нова борба " в петседмичната си атака против " Отрадите за отбрана на народа " на сирийските кюрди.

 Турция праща спецчасти в идната фаза на офанзивата в Африн
Турция праща спецчасти в идната фаза на офанзивата в Африн

Ще вземат участие в градски конфликти и обезопасяване на завладяни обитаеми места

" Президентът на републиката акцентира, че филантропичното помирение важи за територията на цяла Сирия, в това число Африн, и би трябвало да се ползва на всички места и от всички без никакво отсрочване, с цел да се приключи пордължаващата серпантина на принуждение, която може да докара до районна детонация и да отблъсне всякаква вяра за политическо решение ", се акцентира в изказване от кабинета на Макрон.

Френският държавен глава е споделил на турския си сътрудник в телефонен диалог тази заран, че мониторингът на Франция за филантропичен достъп и химически оръжия е " цялостен и непрекъснат ".

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации гласоподаваха единомислещо, настоявайки за 30-дневно помирение, което да разреши достъп на филантропична помощ и евакуация на хора, нуждаещи се от здравна помощ. Въпреки че Москва поддържа приемането на резолюцията, съветският дипломат в Организация на обединените нации Василий Небензия сложи под подозрение нейната изпълнимост.

Макрон също декларирал на Ердоган, че е угрижен по отношение на неотдавнашните събития край крайбрежията на Кипър, наблягайки " нуждата да се зачита суверенитетът на Кипър.

Кипър упрекна Турция в петък, че заплашва да употребява мощ против сондаж за потребни изкопаеми, осъществяван от италианска компания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР