Френският президент Еманюел Макрон в събота призова фермерите да запазят

...
Френският президент Еманюел Макрон в събота призова фермерите да запазят
Коментари Харесай

Макрон към бунтуващите се фермери: Запазете спокойствие и говорете с мен

Френският президент Еманюел Макрон в събота прикани фермерите да " запазят успокоение ", откакто група атакува годишния селскостопански панаир във Франция, написа " Политико ".

В събота сутринта трактори влязоха във френската столица и група от десетина фермери се сбиха с полицията на панаира.

" Призовавам всички тук да се успокоят ", каза Макрон след среща със синдикатите на фермерите на панаира и добави: " Вие не помагате на никого от сътрудниците си, като разбивате изложбени щандове ".

Но той призна, че " естеството на напрежението в селскостопанския свят " значи, че ще отнеме време, с цел да се позволи.

" Селскостопанската рецесия не може да бъде решена за няколко часа. Тя няма да бъде решена по време на този панаир ", сподели френският президент.

Това се случва, след като Макрон в петък вечерта анулира спор, плануван да се организира с фермерски съюзи и екологични групи на панаира. Имаше спор с организациите на фермерите, откакто медиите оповестиха за противоречиво придвижване на деятели за климата, Les Soulèvements de la Terre, известно с многократните конфликти с полицията и фермерите, е било поканено на събитието в събота.

" Отричам с най-категорични думи ", че тази зелена група в миналото е била поканена, ядосано сподели Макрон в събота, припомняйки, че е настоял групата за климата да бъде разпусната - решение, което по-късно беше анулирано от съдилищата.

Въпреки това Макрон провежда спонтанна полемика с фермери, присъстващи на панаира.

Френският президент също по този начин разгласи, че националните управляващи ще засилят контрола и прозрачността при честното договаряне на цените на храните между фермери и търговци на дребно. Той добави, че ще упорства сходни ограничения да бъдат признати на европейско равнище, както и за по-нататъшно опростяване на разпоредбите на Европейски Съюз.

" Не можем да имаме Европа, която се движи в посока на понижаване на растежа и понижаване на производството, тъй като желаеме да останем суверенни и сме на планета, която ще се изправя пред от ден на ден и повече провокации с храните ", сподели Макрон. " Европа би трябвало да продължи да бъде хранителна и селскостопанска мощ, както за себе си, по този начин и за света ", само че също така  " би трябвало да влага повече в прехода на селскостопански модели ".

Френският водач сподели още, че ще бъде въведен  " проект за незабавни парични потоци ", за да се помогне на фермите, които се борят да свързват двата края.

Накрая Макрон сподели, че ще провежда среща в Елисейския замък с представители на селскостопанския бранш " след три седмици ", с цел да " консолидират незабавните ограничения,... да формализират националните и европейските задължения и да изградят същински френски и европейски селскостопански прогрес проект за 2040 година "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР