Френският президент Еманюел Макрон смята, че в бъдеще ваксинацията срещу

...
Френският президент Еманюел Макрон смята, че в бъдеще ваксинацията срещу
Коментари Харесай

Макрон обмисля задължителна ваксинация срещу Covid

Френският президент Еманюел Макрон счита, че в бъдеще имунизацията против ковид може да стане наложителна. Той акцентира, че за деца под 11 години тази процедура е по преценка на родителите, съобщи БГНЕС.

" Почти сме достигнали точката на наложителна имунизация, когато повече от 90% от тези, които би трябвало да бъдат имунизирани, към този момент са имунизирани. Вероятно ще преминем към постоянни бустер имунизации ", заяви Макрон в изявление за TF1. Президентът означи, че макар ниската възможност от развиване на тежка форма на болестта при децата, „ през последните седмици са регистрирани няколко десетки случая на инфектирани деца “.
Франция приказва за пик на петата вълна на ковид и чака шеста вълна поради Омикрон
Франция може би е достигнала пика на петата епидемиологична вълна на COVID-19, съобщи министърът на опазването на здравето на страната, а здравните...
Прочети повече
В сряда представителят на френското държавно управление Габриел Атал сигнализира, че от няколко дни междинната заболеваемост от covid във Франция е рекордно висока - 500 случая на 100 хиляди поданици на седмица. По данни на Националната организация по публично здраве към Министерството на здравеопазването на републиката измежду децата от 6 до 10 години тази цифра надвишава 1000 случая на 100 хиляди поданици на седмица. През миналото денонощие във Франция са открити 65,7 хиляди нови случая на заразяване с ковид.

Според Министерството на здравеопазването на 15 декември 52,3 милиона души са получили най-малко една доза от препарати против ковид, от които 51,3 милиона са с цялостен курс на имунизация. Реваксинирани са 16,6 милиона французи, а министърът на опазването на здравето Оливие Веран съобщи, че чака този брой да доближи 20 милиона до 25 декември.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР