Френският президент Еманюел Макрон ще се обърне към китайския президент

...
Френският президент Еманюел Макрон ще се обърне към китайския президент
Коментари Харесай

Bloomberg: Макрон подготвя план за преговори между Русия и Украйна

Френският президент Еманюел Макрон ще се обърне към китайския президент Си Дзинпин с кротичък проект, който може да помогне за започване на договаряния сред Русия и Украйна. За това написа Bloomberg, базирайки се на свои източници, осведомени с детайлите на проекта. Стратегията на френската страна допуска, че руско-украинските договаряния могат да се състоят това лято.

Събеседниците на организацията настояват, че Макрон е инструктирал своя външнополитически консултант Еманюел Бон да създаде детайлите на мирния проект с ръководителя на  на комисията по външни работи на Централен комитет на Китайската комунистическа партия Ван И. Според Bloomberg двамата трябва да образуват конструкция, която „ може да се употребява като основа за бъдещи договаряния.

Представител на канцеларията на френския президент удостовери пред Bloomberg проектите на Бон да беседва с Ван И, само че не даде други детайлности за идния диалог. Китайското външно министерство сподели, че е мъчно да се ревизира достоверността на информацията за френския кротичък проект, а източникът на тази информация не им е прочут.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР