Френският президент Еманюел Макрон ще публикува утре писмо до сънародниците

...
Френският президент Еманюел Макрон ще публикува утре писмо до сънародниците
Коментари Харесай

Макрон ще призове в писмо французите да участват в големия национален дебат

Френският президент Еманюел Макрон ще разгласява на следващия ден писмо до сънародниците си, с цел да ги призове да вземат участие в огромния народен спор за излизането от рецесията с "жълтите жилетки ", които от два месеца подлагат на напън държавното управление, съобщи Франс прес.

Макрон "ще откри думите, сигурен съм, с цел да направи по този начин, че разговорът да се възобнови по време на този невъобразим във френската история спор ", съобщи през днешния ден френският министър за връзки с Народното събрание Марк Фено.

Макрон даде обещание този спор още при започване на декември в допълнение на ограниченията, оповестени от него в отговор на настояванията на "жълтите жилетки " и касаещи покупателната дарба на французите.

В писмото до сънародниците си Макрон има желание да ги предложения да употребяват тази опция за разговор. Той ще посети във вторник Нормандия, с цел да сложи началото на дебата. Утре се чака френският министър председател Едуар Филип да даде детайлности за метода на протичане на дебата.

Много "жълти жилетки " обаче се оповестиха против концепцията и споделиха, че "дебатът е на улицата, а не се води в зала или в интернет ".

Четири тематики към този момент са определени за дебата - покупателната дарба, фискалната политика, демокрацията и околната среда. От дебата са изключени всякакво подлагане на въпрос на абортите, на смъртното наказване и на брака на хомосексуалните двойки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР