Френският президент Еманюел Макрон се обяви за подкрепа на Украйна.

...
Френският президент Еманюел Макрон се обяви за подкрепа на Украйна.
Коментари Харесай

Макрон обяви военна помощ на Франция за Украйна

Френският президент Еманюел Макрон се разгласи за поддръжка на Украйна. Той сподели, че се възнамерява страната му да достави десетки ракети и стотици бомби на Украйна и настоя, че “не можем да позволим на Русия да завоюва ” войната. Макрон направи това изказване на конференция през вчерашния ден късно вечерта.

Той заяви също по този начин, че ще пътува до Украйна идващия месец. Френският президент посочи, че съветска победа в Украйна ще подкопае интернационалния ред. “Не можем да позволим на Русия да победи и не би трябвало да го вършим, тъй като тогава самата сигурност на Европа и на всички съседи на Русия ще бъде сложена под въпрос ”, сподели Макрон.

Относно оръжейните доставки Макрон съобщи, че Франция ще остави на Украйна 40 нови ракети с огромен обхват СКАЛП и стотици бомби, съобщи Франс прес.

Макрон също по този начин съобщи, че Франция е в развой на завършване на съглашение в региона на сигурността с Киев от вида на контракта, който Англия и Украйна подписаха предишния петък за 10-годишен интервал, съобщи Франс прес.

Макрон разгласи, че Франция и Европейски Съюз ще вземат нови решения по отношение на Украйна в идните седмици и месеци точно, с цел да не оставят Русия да завоюва войната.

На конференцията Макрон беше запитан и за американските президентски избори и за вероятността Доналд Тръмп още веднъж да стане президент на Съединени американски щати. В отговор на този въпрос той съобщи: “Винаги съм имал една и съща философия, одобрявам водачите, които хората ми дават ”, сподели Макрон по време на конференция, съобщи Ройтерс.

Той добави, че “не бива да се интересуваме от личностите. Трябва да имаме трезвата мисъл, с цел да забележим, че Съединени американски щати са огромен съдружник, на чийто кураж ние ще отдадем респект ”, добави той, визирайки честванията по отношение на 80-ата годишнина от дебаркирането на съюзническите сили в Нормандия, съобщи Франс прес. 

Президентът обаче регистрира, че Съединени американски щати са една народна власт, която също претърпява рецесия, която е сложила самата себе си за собствен приоритет и чийто втори приоритет е китайският въпрос. В този подтекст Макрон отбрани концепцията за “една Европа, която знае сама да се пази и да не зависи от другите ”.

На конференцията Макрон съобщи и, че Париж не е решил да се причисли към ударите против хусите, с цел да избегне ескалацията, съобщи Франс прес. Той напомни, че по този въпрос позицията на Франция е да се избегне ескалация на спора. 

По отношение на спора сред Израел и   “Хамас ” Макрон напомни, че при нападението на палестинската формация против Израел са починали 41 френски жители. Той съобщи, че в тяхна памет на 7 февруари, когато се навършват четири месеца от началото на спора, ще има възпоменание. То ще бъде на паметника за жертвите на тероризма, намиращ се на площада пред “Дома на инвалидите ” в Париж. Макрон ще участва на церемонията дружно с околните на жертвите и с елементарни френски жители.

Френският президент напомни, че към момента трима френски жители са държани като заложници в линията Газа.  Той съобщи, че дружно с израелските управляващи и с Катар, изиграл решаваща роля при освобождението на заложници, държани от “Хамас ” в Газа, в този момент френските управляващи поставят старания за освобождението на тримата френски жители.

Същевременно френският президент предизвести Израел, че продължаването от негова страна на интервенциите, които не са задоволително целенасочени в Газа, съставлява “риск във времето за еврейската страна ”, поради всичко, което сходни дейности от страна на Израел, би могло да породи в района. Макрон акцентира, че “ние ще продължим дипломатическите начинания, резолюциите, полемиките, с цел да призовем за преустановяване на огъня и аз ще продължа двустранните контакти, с цел да се опитам да реализира това по един доста съответен метод ”. Той акцентира, че това е в този момент целта, нещото, което ще разреши да бъде предпазено популацията.

На конференцията Макрон упрекна френската последна десница “Национален общ брой ”, че е “партията на лесния яд и че тя няма явен курс за Европа ”. Макрон съобщи, че партията на Марин Льо Пен, която той победи на два пъти на втория тур на президентските избори, е “партията на груповото обедняване ” и “партията, която продължава да ви изяснява невъзможни неща в стопански и обществен проект ”.

По въпроса за Европейски Съюз партията на Льо Пен пък показва промени във вижданията съгласно събитията, сподели Макрон. Преди шест години и половина тя искаше да излезе от Европа, в този момент желае да остане, само че да не съблюдава повече европейските контракти, напомни Макрон. Той дефинира крайната десница като заплаха във всички европейски страни и даде обещание да се бори до последно против тази идеология.

“Европа на “Национален общ брой ” не е Европата, която ще ви разреши да имате ваксини, както по време на коронавирусната пандемия, когато Франция също по този начин съумя да се снабди с проект за напредък, тъй като я имаше Европа ”, съобщи Макрон. Той добави, че през днешния ден Франция може да има тежест пред Китай и Съединени американски щати, тъй като я има Европа, тъй като има една Европа, която е притежател на френските полезности и която е противоположното на това, което носи “Национален общ брой ”.

Според допитванията “Национален общ брой ” изпреварва съперниците си в настройките за евровота с 9 процентни пункта, само че ако изборната листа на френското болшинство е ръководена от някогашния представител на  правителството и  бивш здравен министър Оливие Веран.

По време на конференцията Макрон отбрани избора на някои министри в държавното управление на Габриел Атал. Той показа и визията си за промяна във френското обучение и отбрани визията си, че френският артист Жерар Депардийо, против който са отправени обвинявания в посягане, се употребява от хипотеза за непорочност до доказване на противното. 

Пресконференцията на Макрон беше първата, която той дава от април 2019 година, когато той се опита за успокои гнева на французите против обществената му политика, станала мотив за появяването на протестното придвижване на “жълтите жилетки ”.

После Макрон възприе формата на обръщенията към сънародниците си по време на пандемията, на Нова година или по други мотиви, както и формата на интервютата, давани нормално за една или две френски медии след приемане на значими законопроекти, или на интервютата за избран брой медии, давани на връщане от основни визити, като тези в Съединени американски щати, Китай или Украйна, напомнят френски медии, като Франс и “Актю Франс ”. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР