Френският президент,Еманюел Макрон, предупреждава, че Гугъл и Фейсбук стават твърде

...
Френският президент,Еманюел Макрон, предупреждава, че Гугъл и Фейсбук стават твърде
Коментари Харесай

Фейсбук и Гугъл стават твърде големи за да се управляват, предупреждава Макрон

Френският президент,Еманюел Макрон, предизвестява, че Google и Facebook стават прекомерно огромни, с цел да бъдат ръководени. Интернет колосите биха могли да бъдат принудени да заплащат за нарушаванията, които предизвикват в обществото, и да се подчиняват на френските или европейските правила за цялост в персоналните данни и информация, предлага той.

В изявление за списание Wired Макрон предизвестява, че изкуственият разсъдък (AI) би провокирал демокрацията и ще отвори " кутията на Пандора " за неприкосновеността на персоналната информация.

Коментарът му е във връзка оповестяването на вложения от 1,5 милиарда евро за проучвания в областта на изкуствения разсъдък и ускорение на нововъведенията за постигане на Китай и Съединени американски щати.

Макрон добавя, че компании като Google и Facebook са били добре пристигнали във Франция, разкрили са работни места и са били " част от нашата екосистема ", само че добавя, че " те имат доста проблеми от монополно естество, те са големи играчи. В даден миг - мисля, че това ще бъде проблем в Съединени американски щати, а не в Европа - в миг, държавното управление, народът ще каже: " Събудиете се. Те са прекомерно огромни ".

" Не просто прекомерно огромни, с цел да се провалят, само че прекомерно огромни, с цел да бъде ръководени. Което е нещо напълно ново. Така че, в този миг, може да изберете да ги раздробите. Това се случи в самото начало в петролния бранш, когато имаше едни колоси. Това е въпрос на конкуренция ", добавя Макрон.

Макрон разяснява, че онлайн колосите може да бъдат принудени да отделят повече пари за отплата за нарушение на обичайните стопански браншове. " Трябва да преквалифицираме нашите хора. Тези компании няма да заплащат за това, държавното управление ще заплаща ", добавя той.

" Днес GAFA (Google, Apple, Фейсбук и Amazon) не заплащат всички налози, които би трябвало да платят в Европа. Така че те не способстват за оправянето с негативните външни фактори, които основават... тези момчета, старите браншове, заплащат Данък добавена стойност, корпоративни налози и така нататък Това не е стабилно ", изяснява Макрон.

" Искам да защитя неприкосновеността на персоналния живот по този или оня метод. Вие нямате същите права в Съединени американски щати. И говорейки за американските играчи, по какъв начин мога да подсигурявам на французите, че американските играчи ще зачитат нашата регулация? Така че в даден миг те ще би трябвало да основат действителни правни субекти и да ги интегрират в Европа, като се подчиняват на тези правила ", добавя френският президент.

Отчетността и демокрацията се случват на национално или районно равнище, само че не и в световен мащаб, добавя той. " Ако не извървим този път, няма да мога да защитя френските жители и да подсигурявам техните права. Ако не го направя, не мога да подсигурявам на френските компании, че отношението към тях е заслужено. Защото през днешния ден, когато приказвам за GAFA, те са добре пристигнали - желая те да бъдат част от моята екосистема, само че те не играят на равно като останалите участници в цифровата или обичайна стопанска система ", смята Макрон.

" Всичко, което знам, е, че в случай че не съм се занимавам и не дискутираме регулацията, аз се озовавам в състояние да не бъда повече суверен ", изяснява френският президент.

" Изкуственият разсъдък е световна иновационна скица, в която имате частни огромни играчи и едно държавно управление с доста данни - Китай. Целта ми е да пресъздам европейския суверенитет в Изкуствения разсъдък, изключително във връзка с регулирането. Да, ще има борби за регулация, в които страните ще се пробват да защитят груповия си избор ", добавя Еманюел Макрон.

" Изкуственият разсъдък ще повдигне доста въпроси в етиката, в политиката, ще сложи под въпрос нашата народна власт и нашите групови желания. Например, в случай че вземате здравни грижи, можете изцяло да превърнете здравната грижа, правейки я доста по-прогнозируема и персонализирана, в случай че получите достъп до доста данни ", счита той.

" Това ме води до заключението, че тази голяма софтуерна гражданска война в действителност е политическа гражданска война ", завършва изявлението Макрон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР